Харківський суд засудив 30-річну Дар’ю Кригіну за коригування російських обстрілів

Дар'ю Кригіну

Дзержинський райсуд Харкова визнав винною 30-річну Дар’ю Кригіну, обвинувачену в поширенні інформації про переміщення, рух та розташування ЗСУ в Харкові навесні 2022 року.

5 вересня суд оголосив вирок — 11 років позбавлення волі, як і просила прокуратура, повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

«Встановлено, що уродженка м. Антрацит Луганської області, яке з 2014 року окуповано російськими військовими, вже тривалий час проживала у Харкові. Прокурори у суді довели, що за завданням представника НЗФ «ЛНР» вона передавала йому інформацію про розташування українських військових та техніки у Харкові», — інформує прокуратура.

За даними СБУ, за наведеннями жінки російські війська завдавали ракетні удари по житлових масивах Харкова та використовували координати для обстрілів місцевих медустанов і торговельних закладів.

«Зловмисниця намагалась виявити місця базування підрозділів ЗСУ і Національної гвардії, які дислокуються на території міста. Контррозвідники СБУ затримали ворожу інформаторку у результаті спецоперації на Харківщині у квітні 2022 року», — йдеться у повідомленні речника УСБУ в Харківській області Владислава Абдули.

Під час обшуків у затриманої знайшли «російські рублі та мобільний телефон із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь рф».

F5QL2u1WwAAaUmw

Джерело: mediaport

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа