До суду скеровано обвинувачення щодо ректора Бердянського вишу

Детективи Національного антикорупційного бюро України завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом передачі ректором одного з вищих навчальних закладів міста Бердянськ Запорізької області хабара в сумі 10 тис. долл. США (близько 250 тис. грн) заступнику Міністра освіти і науки України з метою отримання позитивного висновку щодо акредитації навчального закладу.

Обвинувальний акт за ч.4 ст. 369 КК України («Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі»), затверджений прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, скеровано до суду.

Наразі підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а її майно заарештовано. Якщо її провину буде доведено у суді, їй загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з можливою конфіскацією майна.

В рамках даного провадження також вирішується питання про накладання штрафу у розмірі від 20 до 50 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на юридичну особу – ВНЗ, в інтересах якого діяв правопорушник.

Нагадуємо, що відомості про дане кримінальне провадження було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань на початку березня 2016 року.

unnamed

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа