Діти полеглих в АТО таборують у Франції

Діти полеглих в АТО українських Героїв перебувають на відпочинку та оздоровленні у Франції.

CYM_EmblemaХлопці та дівчата мають добру нагоду помандрувати цією чудовою країною, а також – взяти участь в  СУМівському таборі.

Така акція стала можливою завдяки співпраці Об’єднання Українців Франції та Крайових Управ Спілки Української Молоді в Україні та Франції, а ініціаторами її проведення були світлої пам’яті Наталка Пастернак та Василь Сліпак.

Цього року до Франції прибуло 6 дітей, батьки яких полягли, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України.

Тато 11-річної Єлизавети з Кам’янця-Подільского воював у складі ДУК 5 Правий Сектор. Загинув у с.Піски на Донеччині, рятуючи життя журналістів під час мінометного обстрілу.

Батько 11-річної Христини з Мукачівщини ніс службу у 128-й гірсько-піхотній бригаді. Загинув під Дебальцевим  під час виконання військового обов’язку – артснаряд потрапив у приміщення, де він працював.

15-річний киянин Олег з Києва втратив батька неподалік від Маріуполя. Колону, в якій їхали бійці, обстріляли терористи – куля потрапила чоловіку в серце.

Батько 15-річного Богдана з міста Ромни був командиром бойової машини. Загинув біля смт.Побєда Новоайдарського району Луганської області – їхній базовий табір обстріляли ворожі «смерчі».

Батько 13-річного Станіслава – будував в зоні АТО блокпости. Офіцер загинув біля с.Новоселівка Донецької області під час нічної танкової атаки терористів.

16-річний Юрій зі Львова – син бійця добровольчого Батальйону ОУН. Його батько загинув внаслідок артилерійського обстрілу терористами селища Піски під Донецьком.

«Франція гостинно відкривла свої обійми дітям наших захисників – прямо з трапу літака діти потрапили у доброзичливі і лагідні руки українців Парижа, котрі довго чекали на цю зустріч », – розповіла координатор франко-української асоціації “Перетинаючи Європу”, яка займалася логістикою поїздки дітей до табору, Адріана Бубновська.

Діти Героїв встигли помандрувати Парижем – піднятися на Ейфелеву вежу, побачили Єлисейські поля, Тріумфальну арку, Латинський квартал, Люксембурзький парк, Собор Паризької Богоматері, побували в Діснейленді. Після двох днів у Парижі вони вирушили до українського табору на мальовничому Сході Франції.

«Цей відпочинок відбувається, як виконання заповіту нашої сестри – пані Наталі Пастернак, котра була натхненницею та незаперечним лідером громади українців Парижа, але пішла від нас після важкої хвороби у цьогорічному січні. Й Василь Сліпак, який загинув 29 червня від ворожої кулі на Донбасі, багато зробив для того, аби ця подорож українських дітей до Франції змогла відбутися. За тиждень до поїздки на фронт Василь провів у Розе кілька днів: разом з іншими активістами української громади він не пошкодував часу, аби підготувати територію для дитячого відпочинку. Душа Василя ще між нами… Сподіваємося, дітям сподобається, і ці враження додадуть їм сил для життєвих звершень і перемог!», – каже п.Адріана.

Джерело: Спілка Української Молоді

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа