Депутати бажають створення Сил спеціальних операцій. Генштаб саботує

Делегація українських посадовців, серед них депутати парламенту,  беруть участь у семінарі: «Вирішення проблем безпеки через міжвідомчу співпрацю», що проходить з 17 до 19 листопада у місті Мюнхен (Німеччина). Захід організовано Європейським центром вивчення проблем безпеки ім. Джорджа Маршалла.

«Сьогодні головними тенденціями, що впливають на воєнно-політичну обстановку в регіоні довкола України, є, зокрема, активна дестабілізуюча зовнішня політика і політика безпеки Російської Федерації щодо сусідніх держав, а також щодо міжнародних організацій, включаючи НАТО та ЄС. У врегулюванні збройного конфлікту на Донбасі Україна може розраховувати, насамперед, на власні сили та підтримку США, держав − членів ЄС і НАТО, які вважають, що збереження незалежності та територіальної цілісності України є одним із визначальних факторів забезпечення світової та регіональної стабільності. За таких умов вкрай важливою стає розробка нових механізмів міжвідомчої співпраці, яку ми, серед іншого, будемо обговорювати на семінарі у Мюнхені», – зазначила секретар парламентського Комітету з питань безпеки і оборони Ірина Фріз.

Наразі, Ірина Фріз висловила незадоволення сучасним станом співпраці Генерального штабу Збройних сил України з місією Альянсу в Україні. «Зрив співпраці з партнерами з НАТО є неприпустимим і має бути відновлена негайно. Поки Президент України робить все можливе для збільшення військово-технічної допомоги Україні з боку Альянсу, дії Генерального штабу нівелюють такі зусилля. Створення Сил спеціальних операцій вважаю за поточний пріоритет в сфері державної політики у військовій сфері, як відповідь на загрози та ризики, що існують», – зазначила, серед іншого, секретар комітету на своїй сторінці у Facebook.

На порядку денному семінару також стоять питання підтримки НАТО оборонних реформ в Україні та у зміцненні оборонних можливостей України, парламентський нагляд за діяльністю сектору безпеки, воєнні реформи в Україні та планування оборонної галузі України до 2020 року.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа