Березневі заходи в Харківському літературному музеї

Щовівторка, 19.00 − відкритий поетичний вечір «Харківської поетичної тусовки».

Щоп’ятниці,19.00 − збори Кіноклубу в Літмузеї  (анонси на сторінці kinoklub_litmuz.livejournal.com).

5 березня, 16.00 – вечірпам’яті української письменниці та поетеси Наталі Забіли з нагоди 110 річчя від дня народження (вечір відбудеться у Клубі письменників ХОО НСПУ, вул. Чернишевська, 59).

12 березня, 17.00 – творчий вечірпоета та письменника Олега Коцарева(Київ-Харків).

21 березня, 18.00 – Усесвітній день поезії та читання на драбині.

30 березня, 14.00-16.00 – вихідні в Літмузеї.

Постійні експозиції

«Григорій Сковорода: мандрівка за щастям»

Постійна експозиція Харківського Літмузею присвячена творчості Григорія Сковороди, українського мандрівного поета і філософа XVIII ст., його міркуванням про щастя.

«Апокриф»: тексти та долі українських письменників ХХ століття

Експозиція «Апокриф» в унікальних експонатах представляє епізоди творів та доль українських літераторів
ХХ століття – модерністів та представників Розстріляного відродження, учасників діаспорних мистецьких угрупувань та шістдесятників, а також «дев’яностників», «позадесятників» та «двотисячників».

Виставки

«Хто живе під чарівною парасолькою?» (виставка триватиме до 15 червня). В експозиції відвідувач потрапляє до дитячої кімнати, де втілюються будь-які фантазії та мрії, де сняться дивовижні казкові сни. У дитячій оселяється ідеальна няня Мері Поппінс, а вечорами приходить Оле Лукойе і за допомогою своєї парасольки відправляє у фантастичні сни; тут можна помріяти про дитячий рай – величезну шоколадну фабрику. І навіть коли дитина виростає, дитинство залишається з нею в образі Маленького Принца та його дивної планети.

«Нармахнар, Хурина і Мазєнін: комедії і трагедія Миколи Куліша» (виставка триватиме до 30 березня). Темою виставки є висвітлення життєвого шляху та творчості Миколи Куліша – найкращого українського драматурга доби «Розстріляного Відродження». Розрахована експозиція на школярів старших класів, молодь та пересічних відвідувачів старшого віку, які хочуть більше дізнатися про українську культуру, передовсім на харків’ян, адже найбільш плідний час творчості Миколи Куліша пов’язаний з унікальним періодом харківської історії 1920-х років.

«Ви ходили до Петлюри за штанами… ми ж ходили за штанами в магазин»(виставка триватиме до 30 березня). Виставка присвячена 115 річчю від дня народження Володимира Сосюри та 75 річчю від дня народження Василя Стуса. Експозиція ґрунтується на зіставленні життєвих стратегій двох визначних українських поетів, пропонує відвідувачу уважніше придивитися до текстів, збагнути непрості колізії їхніх біографій, познайомитися з прижиттєвими виданнями творів Володимира Сосюри та копіями рукописів Василя Стуса.

Заходи

Вихідні в Літмузеї. Тепер не треба прогулювати роботу/навчання, аби потрапити до свого улюбленого Літмузею! Ми працюємо і в суботу (останню щомісяця). Замовляйте програми і просто приходьте до нас оглянути виставки!

Вартість вхідного квитка до музею – 10 грн. 50 коп. (для учнів та студентів – 5 грн. 50 коп.),
екскурсії чи інтерактивної програми – від
15 до 45 грн. Довідки за телефоном 706-25-79

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа