Анонс: Громадська комісія з розслідувань пропонує механізм притягнення до відповідальності за злочини проти людяності 10.02.14

ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ

Громадська комісія з розслідувань пропонує механізм притягнення до відповідальності за злочини проти людяності

 

10 лютого 2014 року

(понеділок)

12:00

Інтерфакс, вул. Рейтарська 8/5а

 Комісія з розслідувань порушень прав людини в Україні вимагає від ВРУ ратифікувати статут міжнародного кримінального суду (так званий Римський статут) задля створення дієвого механізму притягнення до кримінальної відповідальності за злочини проти людяності.

Докладніше про це на прес-конференції розкажуть голова комісії проф. Володимир Василенко, Надзвичайний і Повноважний Посол України, суддя Міжнародного Кримінального Трибуналу з колишньої Югославії у 2002-2005 роках, Микола Козюбра, доктор юридичних наук, професор, суддя Конституційного Суду України (1996-2003 роки) та Микола Сірий кандидат юридичних наук, старший науковий співробітник Інституту держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, Березюк Олег голова Українського юридичного товариства, громадський діяч, правозахисник.

Ці злочини не мають строку давності, і про це повинні пам’ятати як безпосередні виконавці цих злочинів, так і інші причетні відповідальні особи”, — нагадують члени Комісії, авторитетні правники та колишні дисиденти. Процес підготовки до ратифікації Римського Статуту сприятиме припиненню ескалації порушень прав людини, що відбувається по всій Україні з кінця листопада 2013 року, — зазначають у Комісії.

 Комісія з розслідування порушень прав людини в Україні створена 27 січня 2014 року. Її діяльність спрямована на розслідування порушень прав людини під час реалізації громадянами права на мирні зібрання, починаючи з 30 листопада 2013 року. Голова Комісії – Надзвичайний і Повноважний Посол України, суддя міжнародного трибуналу щодо колишньої Югославії професор НаУКМА д.ю.н. Володимир Василенко. До складу Комісії увійшли також Березюк Олег, Шевчук Станіслав, Зісельс Йосип, Сверстюк Євген, Кисіль Василь, Козюбра Микола, Курдельчук, Сірий Микола, Овсієнко Василь, Омельченко Григорій, Антонович Мирослава, Батрин Станіслав. Секретар комісії Кушнір Юрій. Комісія працює за трьома основними напрямками — відновлення порушених прав громадян, інформаційно-роз’яснювальна робота, формування «Чорної Книги порушень прав людини в Україні». По кожному із них створена робоча група.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа