Інформація щодо поточних втрат РФ внаслідок санкцій, станом на 25.03.2022

277367019_10159190455198439_6642905777474015646_n

1. Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що його країна, а також Словенія та Чехія підготували “план із 10 пунктів щодо підтримки України”, серед них:
• антиросійські ініціативи:
• відключення всіх російських банків від SWIFT,
• виключення Росії з усіх міжнародних організацій,
• призупинення віз для росіян,
• санкції проти ЄР та “бізнес-оточення олігархів”,
• заборона доступу до портів для російських судів,
• Закриття сухопутного в’їзду в Росію та виїзду з неї.
2. Японія запроваджує новий пакет санкцій проти 25 росіян та 81 організації з росії, під санкції потрапили старші діти Пєскова, Навка, Шувалов та Мордашов, родичі Патрушева, Кирієнка, Ротенбергів.
Під санкції також потрапили автомобільний та суднобудівні заводи та виробники електроніки.
3. Японські та французькі інвестори призупинили фінансування проєкту російської приватної газової компанії «Новатек» з будівництва заводу скрапленого природного газу на півночі Росії. Загальна вартість будівництва становить 23 млрд доларів.
4. У Баварії запровадили кримінальну відповідальність за публічну демонстрацію знака Z – символа російської агресії в Україні.
5. В росії почало зупинятися будівництво. Близько 40% будівельних компаній почали заморожувати свої проекти по всій Росії. Ціни на будматеріали у РФ за місяць в окремих сегментах зросли на 80%, за деякими позиціями – удвічі.
6. Будівництво високошвидкісної магістралі (ВСМ) із Москви до Санкт-Петербурга — під загрозою через санкції. Проект вартістю 1,4 трильйона рублів, який обговорювався з початку 2010-х і був схвалений минулого року, став нежиттєздатним: імпорт подорожчав, платоспроможний попит знизився, а прогноз перевезень погіршився. Уряд РФ планує відмовитися від виділення 500 млрд рублів із ФНБ на будівництво ВСМ.
Ринок цінних паперів
7. Агентство Moody’s Investors Service (MIS) відкликає свої кредитні рейтинги російських компаній після аналогічних дій з боку Fitch і S&P Global Ratings.
Фінанси
8. Британський регулятор у сфері застосування санкцій (Office of Financial Sanctions Implementation) Міністерства фінансів видав 30-денну ліцензію на згортання діяльності банків, що потрапили під санкції Великобританії. Серед них Газпромбанк, СМП Банк, Уральський банк реконструкції та відновлення, Россільгоспбанк і фонд фондів Російська венчурна компанія.
9. МЗС Британії уточнило, що санкції на операції з валютними резервами росії поширюються і на операції із золотом.
10. Російський Національний розрахунковий депозитарій отримав від європейської розрахунково-клірингової організації Clearstream повідомлення про блокування свого рахунку. Виплати не проводяться, конвертацію депозитарних розписок зупинено. Таким чином російські інвестори – власники єврооблігацій та іноземних акцій не зможуть отримувати платежі по тілу боргу, купонам і дивідендам, що йдуть через Clearstream..
11. Раніше інша європейська розрахунково-клірингова організація Euroclear повідомила, що на виконання антиросійських санкцій не виконує інструкції на проведення операцій із цінними паперами та грошима.
12. Одна з найбільших російських золотодобувних компаній Petropavlovsk повідомила, що через британські санкції проти Газпромбанку не зможе продавати йому золото і обслуговувати отриманий від нього кредит.
13. Російська “Северсталь” першою в країні увійшла в технічний дефолт.
14. Британсько-гонконгський банк HSBC не працюватиме з російськими клієнтами.
Персональні
15. Австралія запровадила санкції проти президента Білорусі Олександра Лукашенка та членів його сім’ї.
16. Латвія включила до списку персон нон грата шістьох російських діячів культури, зокрема акторів Михайла Боярського, Сергія Безрукова, Ігоря Угольникова та Марію Шукшину, а також співачку Юлію Чичеріну та хіп-хоп-виконавця Тимура Юнусова (Тіматі).
17. Лорд Баркер покинув En+ та раду директорів компанії. Британець Грегорі Баркер був головою ради директорів En+ із 2017 року.
Енергетика
18. Частка російських постачань газу в Німеччині до кінця березня знизиться з 55% до 40%, а до середини 2024 року має скоротитися до 10%. Замістити російське вугілля Німеччина має намір до осені, а імпорт нафти з Росії хоче скоротити вдвічі до середини року.
19. Китайська держкомпанія Sinopec зупиняє інвестиції у газові та нафтохімічні проекти в росії.
ІТ сфера
20. Microsoft відключив Mail.ru від своїх сервісів.
21. SAP поступово зупинить підтримку своїх продуктів в російських компаніях та банках.
22. Американська компанія Grammarly припинила роботу в росії та білорусі — заблокувала доступ користувачам. Це онлайн-сервіс, який використовує АІ для допомоги в написанні текстів англійською мовою.
23. Clarivate припинила діяльність у росії та білорусі. Незалежна американська компанія, яка управляє базами даних, закриває офіс у рф. Компанія належить інформаційним системам, зокрема Web of Science, доступ до якої раніше був обмежений для користувачів із росії та білорусі.
24. Німецька телекомунікаційна компанія Deutsche Telekom оголосила, що припинить розробку програмного забезпечення в росії. Унаслідок чого більше не буде на ринку рф.
25. Weatherford International призупинила поставки й одразу ж зупинила будь-які нові інвестиції чи впровадження нових технологій у росії.
26. Spotify припиняє свою діяльність у росії.
Космос та авіація
27. Авіакомпанії попередили про ризик зупинки польотів на Ан-24 та Ан-26. Перевізники попередили про проблеми з ремонтом моторів Ан-24 та Ан-26 через закриття заводу в Ростові-на-Дону. Це може призвести до зупинки польотів цих літаків. Вони використовуються для перевезення мінімум у десяти регіонах.
28. Компанії Boeing заборонено забезпечувати Білорусь запчастинами
29. Лоукостер “Перемога” скоротить парк літаків на 40% з 41 до 25 літаків.
Автопром
30. Німецький виробник вантажівок Daimler Truck на тлі подій в Україні оголосив про зупинення бізнесу на території росії.
31. Рівень відмов за автокредитами в росії досяг 90%.
32. Британія наклала санкції на російський НДІ хімії та механіки.
Транспорт та логістика
33. Рух поїзда Allegro з Петербурга в Гельсінкі буде скасовано з 28 березня.
34. Маршаллові Острови вивчають можливість виключення російських яхт зі свого реєстру.
Медицина
35. Фармкомпанія Gilead призупинила більшість бізнес-операцій у Росії.
Торгівля та розваги
36. Парламент Австрії заборонив мовлення RT на території країни.
37. Нідерландський виробник фарб Holland Colours не розвиватиме бізнес в Росії і Білорусі.
38. Американська компанія Hyatt hotels, що управляє мережами готелів, розриває контракти та припиняє співпрацю з готелем у Москві Hyatt Regency Moscow Petrovsky Park з 26 березня.
39. Швейцарський виробник сантехніки Geberit припиняє роботу на росії.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа