Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 06.04.2022

rubl-200doll

1. Річна інфляція в Росії прискорилася до 16,7% на 1 квітня з 15,66% тижнем раніше.
2. Середньодобовий видобуток нафти з конденсатом у Росії станом на 3 квітня становить близько 1,4 мільйона тонн, що на 3,9% менше, ніж у березні.
3. У росії цукор п’ятий тиждень лідирує за зростанням цін серед продуктів, цього разу +5,1% (дані росстату). Плодоовочева продукція в середньому зросла +1,4%, зокрема цибуля +14,2%, капуста +13,2%, буряк +11,3%, морква +8,5%.
4. Мінфін рф не зміг розплатитися по євробондах у доларах, а платіж, зроблений у рублях, не був прийнятий іноземним банком-кореспондентом. Невиплата 4 квітня боргових зобов’язань у доларах запустила пільговий період у 30 днів, після чого має настати дефолт.
5. Британія повідомила, що вже заморожено 60% резервів рф, що становить понад $350 млрд. Також під санкціями золото на $130 млрд, а $40 млрд. російський центробанк використав за місяць війни. Тому від $640 млрд. резервів рф залишилось $120 млрд.
6. США вводять повні блокуючі санкції проти Сбербанку та Альфа-банку.
7. Британія також оголосила, що повністю заморожує активи Сбербанку та Московського кредитного банку.
8. Бельгія заблокувала транзакції росіян на суму понад $200 млрд та заморозила активи на $3 млрд.
9. США відмовилися брати участь у зустрічах G20, якщо там буде росія.
10. США завтра введуть повні блокуючі санкції проти низки великих російських держпідприємств.
11. З початку 2022 року західні країни відправили на батьківщину понад 390 російських дипломатів. Усього за три місяці країни вислали дипломатів більше, ніж за попередні 17 років (з 2004 до 2021 року — 364 особи).
Ринок цінних паперів
12. США забороняють нові інвестиції у російську економіку.
13. У росії знизити активність або піти з ринку планують у сумі 22% опитаних інвесторів. Тих, хто бажає і надалі інвестувати, стало також на 13% менше, ніж восени 2021 року.
Фінанси
14. Нова Зеландія запровадить мита у 35% на імпорт усіх товарів з росії, а також заборонить експорт обладнання для інформаційно-комунікаційної сфери.
15. США повністю заблокували понад 2/3 російського банківського сектора, а російська економіка внаслідок західних санкцій перестане входити до двадцятки найбільших.
Персональні
16. Канада додала до санкційних списків Потаніна, Вексельберга, Шамалова та Міхельсона.
17. Мін’юст Латвії повідомив про заморожування 49 об’єктів нерухомості росіян на 100 млн євро.
18. МЗС Нідерландів повідомило, що 14 російських яхт не зможуть покинути країну через санкції проти росії.
19. США вводять санкції щодо дочок Путіна, дружини та дочки Лаврова, Медведєва та Мішустіна. Також санкції запровадили проти мера москви Сергія Собяніна та губернатора Санкт-Петербурга Олександра Беглова, керівника Федеральної митної служби росії Володимира Булавіна, постпреда президента рф у Північно-Кавказькому федеральному окрузі Юрія Чайки, а також проти керівника адміністрації президента РФ Антона Вайна, заступника секретаря Радбезу РФ Рашида Нургалієва та міністра фінансів Антона Силуанова.
20. США заявили про вилучення грошей російського олігарха Малофєєва.
21. Великобританія розширила список підсанційних осіб. До нього потрапили Сергій Іванов (глава “Алроси”), Борис Ротенберг, Андрій Акімов (глава Газпромбанку), Олександр Дюков (глава “Газпром нафти”), Сергій Когогін (глава “Камаза”), Андрій Гур’єв (основний власник “Фосагро”), Леонід Міхельсон (співвласник “Новатека”), В’ячеслав Кантор (основний власник “Акрона”).
Енергетика
22. Китайські державні нафтопереробні заводи уникають нових нафтових контрактів із Росією.
23. Британія посилює санкції, які включають заборону імпорту російських товарів із заліза та сталі, заборона на нові інвестиції в росію, заборону експорту в росію обладнання для переробки нафти.
ІТ сфера
24. 1C Entertainment почала скорочувати працівників російських студій, які працюють над King’s Bounty II і Soul Dance Party. Про це повідомляють «Игромания», «Канобу» і «http://xn--80ajjpgff2a1b.com/». Деяким навіть пропонували зберегти посади, але для цього потрібно виїхати з рф.
25. Acronis International GmbH зупинив діяльність у росії. Розробник Acronis припинив усі операції в росії. Компанія спеціалізується на системних рішеннях для корпоративних та домашніх користувачів щодо роботи із жорсткими дисками, резервному копіюванні даних, управлінні завантаженням операційних систем, редагуванні дисків, знищенні даних та інших системних засобів.
26. Найбільша у світі компанія-виробник напівпровідникових елементів та пристроїв Intel повністю зупиняє роботу в росії. Раніше вона заявляла про припинення постачання своєї продукції, а зараз вирішила остаточно закрити всі бізнес-процеси.
27. Компанія Canonical, розробник одного з найпопулярніших дистрибутивів Linux Ubuntu, припинила співпрацю з російськими бізнес-клієнтами.
Космос та авіація
28. Air India припинила продаж квитків з Делі до москви та назад.
Автопром
29. Продажі нових легкових автомобілів і LCV в росії в березні впали на 62,9% (до минулого березня), до 55,1 тис. За результатами березня продажі АвтоВАЗу впали на майже 64% у річному вираженні.
Транспорт та логістика
30. Лондонський ринок морського страхування (London Marine Insurance Market) оголосив води Росії “воєнною зоною”. Щоб туди зайти, власник корабля заплатить спеціальну воєнну премію, яка доходить до 5% вартості судна.
Спорт
31. Росію та Білорусь відсторонили майже від 95% світових змагань.
Торгівля та розваги
32. З російського ринку виходить данський виробник обладнання для відновлюваної енергетики Vestas. Ця компанія спеціалізується на виробництві вітрогенераторів.
33. Литовська компанія Vici планує піти з росії протягом трьох-чотирьох місяців.
34. Американська металургійна корпорація, восьма у світі щодо величини виробництва алюмінію, Alcoa припинила роботу в росії.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа