Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 09.03.2024

1. Українські удари скоротили нафтопереробні потужності рф.
– Розвідка Великої Британії проаналізувала, як атаки українських безпілотників по об’єктах у рф вплинули на нафтопереробну галузь росії.
– Нафтопереробні потужності рф тимчасово скоротилися через численні удари українських дронів по нафтопереробних заводах по всій росії.
– Аналітики нагадали, що 1 березня 2024 року рф запровадила шестимісячну заборону на експорт бензину для стабілізації цін на внутрішньому ринку на тлі зростання попиту.
– Втім, ремонт, швидше за все, займе більше часу, ніж зазвичай, оскільки західні санкції перешкоджають імпорту до рф деяких необхідних компонентів.
2. На заводі російського “Ростеху” з виробництва БМП, працює іноземне обладнання, незважаючи на санкції.
– Державна корпорація «Ростех» опублікувала відео, на якому працівники заводу з виробництва бойових машин піхоти розповідають про «жорстку відповідь Євросоюзу на новий пакет санкцій».
– При цьому у ролику видно іноземні верстати із замазаними логотипами.
– Експерти впізнали на кадрах обладнання від японських компаній Yaskawa та Fanuc.
3. Канада посилила контроль за фінансовими операціями, пов’язаними з росією.
– Канада запровадила нові правила, які посилюють контроль за фінансовими транзакціями з росією.
– Міністр фінансів Канади Христя Фріланд підписала Директиву щодо фінансових транзакцій, пов’язаних з росією.
– Ця директива зобов’язує всі фінансові установи в Канаді розглядати всі транзакції з росією, незалежно від їх суми, як операції з високим ризиком.
4. Сполучені Штати в п’ятницю наклали санкції на дві організації через сприяння в зловмисній діяльності росії в Центральноафриканській Республіці (ЦАР) і сприянні групі найманців Вагнера.
– Організації, лісозаготівельна компанія в ЦАР і російська компанія, намагалися отримати фінансову вигоду «від незаконного видобутку природних ресурсів і надавали матеріальну та фінансову підтримку Групі Вагнера та іншим організаціям», пов’язаним з колишнім власником Вагнера Євгеном Пригожиним.
– Санкції спрямовані на компанію Bois Rouge SARLU, що базується в ЦАР, за її зв’язки з Wagner, і на компанію Broker Expert, що базується в Санкт-Петербурзі, за підтримку Bois Rouge, йдеться в заяві Міністерства фінансів США.
– «Росія намагалася залучити ці афілійовані з «Вагнером» компанії у своїх зусиллях як для отримання додаткових доходів з-за кордону, так і для просування своїх інтересів в Африці, часто за рахунок приймаючих країн, їхніх інституцій та їхніх громадян».
5. Сейм Польщі прийняв ухвалу про введення санкцій на імпорт продовольства з росії та білорусі.
– Постачання продовольства та агропродукції з двох країн, як зазначається в документі, продовжують приносити «величезні доходи» російським та білоруським «виробникам, продавцям та бюджетам двох держав».
– У Польщі також назвали «моральним боргом» припинення торгівлі, яка може «прямо чи опосередковано сприяти зміцненню» здатності росії проводити війну в Україні.
6. Китай та Швейцарія наполягають на запрошенні росії на мирний саміт.
– Керівництво цих країн вважає, що проведення саміту без росії безглуздо і не призведе до жодного результату.
– За даними видання, москва має дві умови для початку переговорів – припинення поставок західної зброї в Україну та скасування закону, який забороняє переговори з росією.
7. Україна вимагатиме посилення санкцій, якщо росіяни не покинуть Запорізьку АЕС.
– Про це повідомив міністр енергетики України коментуючи ухвалену 7 березня резолюцію Ради керуючих МАГАТЕ щодо термінового повернення ЗАЕС під повний контроль України.
– «Ключовий меседж, який ми доносимо до світової спільноти і, зокрема, Ради керуючих МАГАТЕ: щодня перебування росіян на Запорізькій АЕС збільшує кількість цих проблем та активізує загрозу ядерного інциденту».
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа