Західна боязнь ескалації

«Єдине, чого вам потрібно уникати, – це вступу в бойові дії військ НАТО з російськими військами. Це була б загроза ескалації”, – пояснив міністр оборони Сполученого Королівства Девід Кемерон.

Сьогодні всі бояться Путіна. Але і Путіну був відомий страх ескалації. 2014 року Крим було захоплено без жодного пострілу. І справа не тільки в тім, що українські військові не отримали наказу – він був би, мабуть, марним, адже на сторону ворога не перейшов лише один (!) командир військової частини півострова; справа в тім, що коли той український командир голіруч з бойовим прапором, під гімн України і з гаслом «Америка з нами!» повів своїх вояків на російські кулемети,  кулемети ці мовчали. Саме через боязнь ескалації.

Тепер нехай боязкий Кемерон уявить, що колонна беззбройних російських військових зкосплеїть подвиг полковника Мамчура та його підлеглих. Голіруч, з російським триколором, під вірші Михалкова на музику Александрова, з гаслом «Китай з нами!» «вєжлівиє люді» підуть на прикордонну заставу Латвії (Польщі, Литви, Естонії). Що робитимуть військові НАТО? Невже стрілятимуть у беззбройних? Це ж загроза ескалації.

Так орди гунів і захоплять Європу. Якщо її не врятує Україна.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа