Як офіцер СБУ визискував підприємців-євромайданівців на 150 млн. грн.

Screenshot_1

Під час Національного Форуму Гідності, який пройшов днями у Києві, точилися дискусії з багатьох аспектів української державності, а також проблем, що їх викликала агресія РФ проти України.

Не бракувало аналізу дій корупціонерів в Україні – відвертих та прихованих союзників російського імперіалізму.

Так, секція Форуму гідності, яка була присвячена проблемам національної безпеки та оборони України, значну увагу приділила такому важливому аспекту безпекової реформи, як деКГБізація української держави і декриміналізація СБУ та інших силових структур України.

Для експертів, політиків, журналістів та інших активних громадян не є таємницею, що силові структури Україну за часів біглого ексдиктатора Януковича мало не заполонили російські шпигуни.

Іншим болем для української держави, надто – безпекових структур – стали дії корупціонерів-пройдисвітів у погонах.

Вони не лише послаблювали оборону та безпеку української демократії, а й знекровлювали українську економіку.

Про такі непоодинокі випадки розповідали на Форумі гідності учасники заходу. Зокрема упродовж роботи безпекової секції експерт Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД імені Олександра Никонорова, журналіст видання «Корупціонер в Україні» Ігор Рудич, наполягаючи на необхідності вступу в НАТО і здійснення реформи сектору української безпеки у відповідності до стандартів Альянсу, зробив заяву про факти корупції, що мають ознаки рейдерства, у лавах офіцерів СБУ.

https://www.youtube.com/watch?v=104g7QaGZSo&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1Bwyw0DAPDwGQNXT9udV51mfLp1duLzftHnyQcFLD33tH2Cr6ZeMPiEUY

Експерт порівняв криміналізованість спецслужб з хворобою організму. Він зауважив, що негайна реформа, а з нею, відповідно, очищення СБУ, є необхідним як для нормального функціонування держави так і в ім’я світлої пам’яті загиблих за Україну офіцерів-патріотів.

Говорячи про неприпустимість суб’єктивних звинувачень, журналіст послався на публічну заяву учасника Революції Гідності, підприємця Олексія Маркуся. Євромайданівець розповів як, внаслідок дій співробітника СБУ, втратив разом з колегами-підприємцями близько 150 мільйонів гривень.

https://www.youtube.com/watch?v=_5VcM_DEMHk&t=11s

Докладніше про такі події українські журналісти писали на патріотичних форумах і ресурсах http://opad.org.ua/archives/4079 .

Відсоток таких безкарних правопорушень сягнув свого апогею за часів Януковича. Незважаючи на те, що після Революції Гідності процес люстрації частково почистив лави спецслужб, зараз, внаслідок спорадичних дій реваншистів, виникла загроза початку небезпечного для України відкату в минуле.

Сергій Багряний

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа