Сумщина втратила ще одного героя

11393061_795733207188918_4068192272190116293_n

Увечері 28 травня у зоні АТО трагічно загинув 25-річний воїн із Сум Роман Атаманюк. Про це повідомили активісти Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Молодіжний Націоналістичний Конгрес».

Роман пішов на фронт добровольцем влітку минулого року. Воював у 93-й окремій механізованій бригаді. Загинув поблизу Донецького аеропорту під час мінометного обстрілу. Роман загинув на місці, його бойовий побратим отримав важкі поранення.

«Це була Людина з великої букви, – розповідає його товариш, громадський активіст Олександр Бойко. – Безсумнівний еталон моральних якостей і твердості характеру. Починав бойовий шлях добровольцем в «Айдарі», потім був у складі 93-ї бригади. Ми жартували про Романа: “прямий, як рельса”, “чесний, аж зуби зводить”, суворий, але чуйний, відповідальний, аж за межу абсолютного, з надзвичайно загостреним почуттям справедливості і великим серцем. Коли він помічав “щось не те”, від одного льодяного осудливого погляду “мурашки бігали” і в дітей на таборі, і в нас, де б це не було. Належить до тих людей, які не моргнувши оком накриють собою дзот, поведуть літак на таран, скочать у пекло, щоб врятувати товариша… Нам належить продовжувати справу, і наблизити ті ідеали, заради яких він жив і загинув. Відтепер житиму з відчуттям, що він стоїть за спиною і спостерігає. Роман був кращим з нас…»

Роман Атаманюк був одним із головних організаторів та відповідальних за проведення на Сумщині патріотичного наметового табору для молоді «Коловрат»: був незмінним бунчужним табору, відповідав за дисципліну. Його однодумці та колеги по громадській діяльності кажуть, що втрата непоправна. «Якщо ми і далі будемо втрачати таких людей, то з кого ж формуватиметься молода патріотична еліта нашої держави?» – говорить Олександр Бойко.

Алла Акіменко.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа