Анонс: завтра о 13-00 родичі загиблих на Майдані пікетуватимуть Офіс президента

killed-on-maidan

Рідні загиблих Героїв Небесної Сотні, учасники Революції Гідності, їхні адвокати i правозахисники вийдуть у цю п’ятницю, 8 листопада, о 13 годині під стіни офісу Президента на Банковій через загрозу “злити” Справи Майдану.

Раніше через реформи генпрокуратури Справи Майдану мали перейти в ДБР, де для їх розслідування немає ні кадрів, ні досвіду ведення даних справ. Десять днів тому адвокати і правозахисники  направили спільне звернення до всіх органів влади з чітким планом недопущення розвалу справ Майдану. До такого критичного стану справи довела байдужість влади і навмисні дії з ліквідації розслідувань. Дедлайн виконання плану – 20.11.2019 року, коли прокуратура втрачає функції слідства і справи Майдану мають передаватись до ДБР.

Наразі жодна з вимог не виконана. Управління у Справах Майдану в ДБР не створене. Відповідний закон не прийнято, і навіть не внесено необхідні Зміни до законопроекту.

Наголошуємо – відвернути катастрофічні наслідки можна лише чіткими, швидкими, скоординованими діями органів влади. Відповідальним за це є Президент.

killed-on-maidan20-2-14

8 листопада ми прийдемо під Офіс Президента щоб показати важливість справ Майдану, запропонованих кроків і пояснити наслідки саботування вирішення проблеми.

П’ятниця, 8 листопада, 13.00,

вул. Банкова, 11

Центр Громадянських Свобод

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа