Зупинити Росію

За правління КДБіста  Володимира Путіна  Росія стала вести агресивну та провокаційну політику щодо своїх сусідів. Перетворилася в авторитарну державу, яка контролює всі прошарки життя. Москва продовжує стару царсько-російську колоняльну політику і становить серйозну загрозу в євразійському політичному просторі.

Зокрема нам українцям  добре вона відома – Голодомор, мільйони жертв, русифікація та гноблення. Смак її добре знають поляки, угорці (хоча правлячий прем’єр-міністр Угорщини здається про це забув), громадяни колишньої Чехословаччини (1968),   чеченці та грузини. Москва не погодилася з втратою впливів у Польщі, Прибалтиці та інших державах. Не примирилася з виникненням незалежних держав, які входили до складу Радянського Союзу. Газом, нафтою, підкупом, залякуванням а останніо танками пробує бути головним гравцем у світовій політиці. Доказом цього є брутальна та нахабна політика у відношенні до України.

Тим часом Євросоюз під диктатом Німеччини веде мляву політику щодо Моски.  «Північний потік», дешевий газ, російський ринок збуту та спільні проекти  є важливими чинниками, які впливають на таку поведінку.  Італія, Греція чи Іспанія найкраще забули б про якусь там Україну.

Останнє вбивство – російського видатного політика Бориса Нємцова, а скоріше  журналістки  Анни Політковської та колишнього співробітника ФСБ РФ Олександра Литвиненка –  доводять, що Москва не перебирає в засобах. Позбувається всіх, хто має відвагу її критикувати. Хто наступний? Як довго Захід толеруватиме агресивну експансію путінівської Росії? Тільки тверда, солідарна, вимоглива та послідовна політика щодо Москви може її зупинити. І врешті пора, щоб США приступили  до гри.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа