Злочин проти людяности не підлягає забуттю!!!

Йосиф Сірка

«У статті 7 Римського статуту визначено, що «злочин проти людяності» означає будь-яке з діянь, які здійснюються в рамках широкомасштабного чи систематичного нападу на будь-яких цивільних осіб, якщо такий напад вчинюється свідомо: a) вбивство; b) винищення; c) поневолення; d) депортація або насильницьке переміщення …» (Вікіпедія)

Цей, загальноприйнятий у світі, закон стосується не тільки таких злочинів, яким був Ґеноцид вірмен 1915-23, українців 1932-33, євреїв 1941-45, в Руанді народності тутсі 1994, але й численних воєнних злочинів, які особливо запамяталися та запамятовуються своєю жорстокістю. Тому важливо, щоб і в державі були на державних відповідальних місцях люди, які розуміють, що злочини і після 100 років залишаються злочинами.

Так склалося, що в Україні саме після фахового і науково обґрунтованого доведення і повідомлення про те, що Голодомор-Ґеноцид 1932-33 рр. забрав життя понад третини українців тодішньої УРСР, поширилося інше підтвердження – Вячеслав Чорновіл був свідомо і жорстоко вбитий! Та жах викликає реакція народної депутатки від владної партії Слуга народу Галини Янченко. Ця пані вважає, що це замовлене вбивство відбулося вже понад 20 років тому (22) і тому не слід поновлювати його розслідування.

В.Чорновіл був незаперечним патріотом Ураїни, який свій молодий вік віддав боротьбі з нелюдським комуністичним режимом, задля майбутнього своєї нації. Його політична діяльність не була затьмарена корупційними оборудками, які притаманні, після його вбивства, наступним владним режимам в Україні. Сьогодні можемо лише уявляти собі, де могла Україна бути, і яким могло бути життя українців при президентові, яким міг стати В.Чорновіл.

І тут дуже показовою стала поведінка стосовно трагічних подій в Україні. На жаль, і сам президент Зеленський проіґнорував Міжнародний форум, присвячений Глодоморам в Україні, демонструючи своє ставлення до трагічного минулого країни, якої він є президентом. Тому заява Г. Янченко про те, що не слід починати нове розслідування жортокого вбивства В.Чорновола, бо воно болюче для близьких і було вже «вже понад 20 років тому»!

Голодомор-Ґеноцид в Україні був тою подією, яка не тільки знищила понад третину населення, але й змінила розвиток країни. Після нього – запанував комуністичний терор, який, в кінцевому результаті, поновив імперію, але вже не царську російську, а під вигаданою назвою – совєтську: смертельно травмований у результаті ДТП. «досягненнями» в Молдові, Грузії, Україні, Сірії, Чечні та в декотрих африканських країнах. Українські дослідники та історики, на щастя, не керувалися такими настановами, як пані Янченко, бо для них злочин проти людяности залишився вічним. Тому ми сьогодні вже остаточно знаємо з вуст поважного розслідувача – Заслуженого юриста України, генерала-лейтенанта СБУ М. Герасименка, що досі, непокараний злочин комуністичного режиму в окупованій Україні обійшовся у нонад 10 мільйонів жертв, які не підлягають забуттю!

Цілеспрямований кримінальний злочин проти В.Чорновола (1999 р.), як стверджує екс- заступник Генерального прокурора України Микола Голомша не був розслідуваний і фальшиво кваліфікований як «смертельно травмований у ДТП». Він тьвердить, що Вячеслава Чорновала і його водія Євгена Павлова вбили «чотирма ударами в потилицю області голови». Тому, конче потрібно відновити розслідування вбивства, оскільки майже щоденні навмисні вбивства українських патріотів не припиняються досі, про що свідчить і жорстокий теракт 15.9.21 у Дніпрі, який взяв життя двох прекрасних людей-патріотів – Ярини Грачіщевої, речниці ДСНС у Дріпропетровській обл. та Олексія Кавлака, інструктороа з тактичної медицини. Вони продовжували справу розбудови і захисту Незалежности, за що постраждав понад 22 роки тому В.Чорновол.

Злочини проти людяности, які мають сліди кремлівської ненависті до проти України, лише за останні роки, можна було створити вже цілу армію. Може вже потрібно шукати інші шляхи на боротьбу з окупацією та гнібридною війною Росії проти України? Не покладатися тільки на «дипломатію» і пусті «обговорення», а звернутися до ізраїльського досвіду боротьби з тероризмом, злочини якого є злочинами проти людяности і вони не підлягають забуттю!

Торонто, 16.9.21

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа