White Trash, Russian Trash

На другий день після сумної події на Капітолійському пагорбі стала зрозумілою її причина. Онука президента-електа запитала дідуся: чому поліція діяла рішуче, розганяючи протести Black Lives Matter, а коли треба було захищати демократію в самому її серці, безсило опустила руки. І навіть робила селфі з захоплювачами.

Все просто – там були чорні, а тут – білі. Останні, звісно, сучі діти, але це наші сучі діти.

Ми, українці, бачили це протягом 30 років, починаючи з  похорон патріарха Мстислава.
Українців міліція рішуче б’є, а до російських сепаратистів різного ґатунку ставиться… з розумінням. Боже збав сказати, що Росія – ворог, Путін – злочинець, росіяни – ворожий народ. А от про українців можна все. Останній приклад – заява позеленілого Авакова. «Ніякі націоналісти, ніякі бандюки, ніякі авторитети не будуть тут нічого вирішувати і правити», – заявив вчорашній майданівець.

Трамп назвав своїх прихильників, які захопили Капітолій, «протестувальниками». Байден рішуче заперечив: не смій називати їх протестуючими, вони – місцеві терористи  («Don’t Dare Call Them Protesters. They Were Domestic Terrorists»). На того, хто їх підбурював, чекає відсторонення від влади за 25 поправкою.

Лідери західної демократії покладають на Трампа велику частину провини за те, що сталося. За двома характерними виключеннями. Нічого не сказав про Трампа ізраїльтянин Нетаньягу, який чіпляє георгіївську стрічку поруч з Путіним та засуджує Бандеру. І француз Макрон, відомий поціновувач кремлівського тирана.8_main Снимок экрана (134)

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа