Трішки гумору

Зближаються президентські вибори у США. Час мабуть робити висновки. Дональда Трампа адміністрація записалася в історії по різному скажуть різні сторони і не тільки Демократичні та Республіканські. Одне всі признають, що останніх три з половиною років не були ординарними під жодним оглядом.

При цьому для прозорості та об’єктивності я мушу розкритися і не перший раз, що я не прихильник Трампа, але який багато особисто фінансово скористав з його податкової політики. Це єдиний позитив як для мене. Все інше треба схарактеризувати як смішне, не компетентне, скорумповане, образливе, підлабузницьке, соромливе. Два місяці залишилось до виборів фактично бо виборці почнуть голосувати вже у вересні шляхом голосування поштою, але я хочу обмежитися до гумору, легкого і не так дуже.

Ще до початку передвиборчого процесу Республіканської партії в час кампанії 2016 року, кандидат Дональд Трамп давав інтерв’ю на улюбленій йому телевізійній мережі Фокс Нюз. Інтерв’ю переводив його здавалося друг котрий уважає хіба і досі себе журналістом, але фактично є автором і політичним коментатором Бил Орайлі. Він запитався Трампа як той реагуватиме на публічну опінію, що уважає його в основі клоуном. Трамп зареагував дуже гостро, так, що Орайлі був змушений трохи поправити своє питання. Одначе незаперечним було у тих ранніх місяцях, що переважальна більшість американських виборців уважали Трампа клоуном, деякі багатим, інші збанкрутілим але все ж таки клоуном.

Чотири або і більше років пізніше показалося, що перебуваючи недавно у Південній Дакоті де знаходяться у вирізьблені у камені на горі Рашмор, обличчя чотирьох відомих, а то і можна сказати визначних американських президентів Вашингтон, Джефферсон, Лінкольн і Теодор Рузвельт, що і Дональд Трамп через Білий Дім висловив до губернатора штату Південної Дакоти бажання бути п’ятим обличчям у цьому пантеоні. Поминаючи вже, що це федеральний пам’ятник і губернатор штату ні при чому, то саме висловлення надмірного бажання було найновішим доказом, що Дональд Трамп фактично своєю поведінкою та натурою нарцисизму є клоуном.

Між цими двома моментами, перший у 2015 році і найновіший але напевне не останній у літі 2020 року було дуже багато комічних або трагічно комічних моментів. Це не зменшує трагічності чи суворості політичних наслідків тому, що цим клоуном був сам президент найбільш потужної держави у світі, а то і хіба найбільш впливовою особою у світі.

До гумористичних прогулянок Дональда Трампа належить дуже багато екскурзій, між ними і його сексуальні пригоди з порнографічним зірками, намагання це прикрити виплатами через друзів, щоби оминути слідів, патологічна брехливість яка виявляється через власне заперечення інколи в одному тому самому виступі, брак базової освітньої підготовки, махінатора нерухомістю і то все, який ніщо не читає, інтелектуальна примітивність зокрема, щодо історії та географії, що в одному випадку довело до обвинувачення Канади у підпалені Білого Дому, намагання представити себе релігійним чи глибоко віруючим, коли ледве чи він коли був у середині церкви чи слухав, а тим більше читав Святе Письмо, його комічні виступи з речниками авторитарного світу починаючи від мавпування Путіна, а кінчаючи на довірені диктаторові Північної Кореї, котрий вбив власного брата і стрийка. Навіть його виступи на тему пандемії у товаристві дійсного медичного персоналу були б просто смішними коли він подає медичні поради які суперечать науці, якщо б США не лідирувала у світовій смертності.

Найкраще хіба схарактеризувати останніх майже чотири роки як фарс американської політики який до 2016 року не можна було собі уявити у реалії. Такий сценарій не можна було б краще придумати у лабораторіях фантазії славного Голлівуду з різницею що після кількох годин ілюзія закінчилася б. Ледве чи можна було б знайти кращого режисера і головного актора як сам Трамп. У бічних ролях прекрасно заграли такі особи як Московський Митч Маконел, Ліндзей Грагам, Віллям Барр та інші. Тут не можна оминути нагородами дітей і зятя головного героя і навіть нещасну жінку Меланію Трамп, першу “перша леді” в історії Америки яка знімалася голою і яку можна досі бачити такою по Інтернету поминаючи, що говорять, що вона розмовляє багатьма мовами.

Отже ж при висновках як казав перший президент України Леонід Кравчук виходить, що не тільки в Україні, мають те, що мають. Хоча, мені здається, що жодна країна у світі немає сьогодні такого, що має Америка. Доборолась Америка за майже 250 років історії до свого цирку у Білому Домі. Тільки не зовсім комічно, і тільки трішки гумору бо тут навколо вмирають дійсні і невинні люди шаленим темпом завдяки того що на верху стоїть клоун. Дай Боже, щоби цей фільм фарс уже закінчився!

10 серпня 2020 року Аскольд С. Лозинський

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа