Ширше! Глибше! Неоднозначніше!

Політичні події стрімко розвиваються. Навіть той, хто думає, що стоїть осторонь – їх учасник, просто пасивний. Більшість українських інформаційно-аналітичних порталів створюють ілюзію того, що Україна – ізольований острівець зі своїми винятковими проблемами, обмежена контуром на карті територія, а українець – лише особа із штампом у паспорті. Український погляд – це погляд на процеси з точки зору українського інтересу. Що таке український інтерес? Запрошуємо до пошуку!

Важливим є не так факт, як контекст, у якому формується подія. Українська політика – складова світових процесів, хочемо ми того чи ні. Світ занадто інтегрований, щоб давати нам право дивитися вузько.

Минуло двадцять років від дня проголошення незалежності української держави. Збігло сім років від подій осені 2004 року. Але чи дійсно лише ці події визначають сучасну  політичну та економічну ситуацію в Україні? Як вплине на Україну рокіровка еліт у арабських країнах – довгочасних партнерах вітчизняного бізнесу? Чому українців ставлять у ситуацію вибору без вибору: між Європою та Росією. Чому нас не цікавлять події Кавказу та Азії? Близького Сходу та Латинської Америки? Що ми знаємо про наших сусідів – Білорусь, Литву, Естонію, Латвію, Чехію? Як це не дивно, але і там твориться історія. Перепрошую за єресь, але і там є українці, а отже – Україна. Отже, дивімось глибше.

Публіцистика сучасної України обросла низкою шаблонів, у межах яких рухається процес коментування матеріалів, творення аналітики та, відповідно, громадське і політичне життя. Хто  є влада та опозиція? Що таке «третій шлях» , чи, можливо, є четвертий і п’ятий? Чи може називатися національним виробником компанія, прибутки якої знаходяться в офшорах? Чи існує українська промисловість, якщо майже всі її об’єкти знаходяться у приватному користуванні? Однозначність  і передбачуваність – вороги об’єктивності, втім, як і надмірна провокативність і крикливий епатаж.

Архітектура нашого сайту розрахована на інтерактивність і обмін думками – ми з радістю розглянемо ваші матеріали. Також «Український погляд» не орієнтується на суто літературну діяльність – ми впевнені, українська громада здатна стати чинником світових процесів. Запрошуємо Вас долучатися до наших проектів, пропонувати свої думки та рухатися вперед.

Насамкінець, про рубрики (для тих, хто ще читає цей текст і не почав вивчати їх самостійно).

Рубрика «Новини» – створена для інформування про основні події в Україні та світі. Ми з повагою ставимось до Вашого часу, тому готуємо їх лаконічними, про головне та з врахуванням інформації з різних джерел.

«Аналітика» – створена для обґрунтованих матеріалів із чіткою авторською позицією та розрахована на читача, що не просто цікавиться подіями в світі, але й намагається осмислити їх.

«Громадське життя» – дзеркало громадської дії. Не лише НУО чи рухів, але й громад за місцем проживання, професією чи просто – спільним інтересом.

«Українці в світі» – рупор подій із життя громад українців у інших країнах, обговорень, думок і спільного вирішення проблемних питань.

«Історична пам’ять» – щоб пам’ятати про те, що робить нас такими, як ми є.

«Пряма мова» – позиція організацій, експертів, та публічних осіб з актуальних питань.

«Мультимедіа» – тематичні візуальні та аудіо матеріали.

«Блоги» – тут ви зможете побачити особисті думки наших авторів. Запрошуємо Вас стати автором власного блогу!

Також відкрито профілі “Українського погляду” в соціальних мережах:

Facebookhttp://www.facebook.com/ukrpohliad

Twitterhttps://twitter.com/ukrpohliad

Одним словом, приємного Вам перебування на нашому сайті.

З повагою,
Редакція

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа