Що означають перемовини київського уряду з «ДНР» для простих киян та львів’ян?..

донбасГадаю, ніщо инше, як переселення до наших міст приблизно двох мільйонів мешканців Донецька, Луганська, Єнакієвого, Антрациту, Красного Луча і їм подібних міст не пізніше, як у листопаді-грудні цього року.

Поясню свою думку, якщо для когось вона є неочевидною.

До чого НА ПРАКТИЦІ (а не на рівні ФОРМАЛЬНО задекларованої мети) такі переговори можуть (і мають) призвести?..

Чи уявляється, наприклад, ймовірним, що зустрівшися із другим президентом України Л.Кучмою, кумом В.Путіна В.Медведчуком та представницею ОБСЕ Гайді Тальявіні громадянин Росії А.Бородай, скориставшись запропонованим йому П.Порошенком «гуманітарним коридором» протягом найближчих днів повернеться на свою Батьківщину, себто – до РФ?..

Чи будуть повернені московськими найманцями на територію Російської Федерації щойно завезені ними звідтіля установки «Град», зенітно-ракетні комплекси і т. д.? – З точки зору здорового глузду цілком очевидно, що – ні. ОТЖЕ, ВСЕ ЦЕ – ПОРОЖНІ СЛОВА. Для «лохів», у котрі черговий уряд України спільно зі своїми босами у Москві пошиває безмежно наївних (бо бажаючих вірити у будь-які казки, аніж здавати собі звіт в очевидному) її громадян.

Реальним вислідом де-факто може бути ЛИШЕ ОДНЕ: «деескалація» при збереженні «ДНР» та «ЛНР» контролю над захопленими ними, наразі, територіями. Тобто, як і прогнозувалося, – їхнє перетворення на таке собі «Велике Придністров’я».

Львів’яни ДЕЯКИЙ ЧАС цьому апльодуватимуть, бо ж подано це буде так, що «наші хлопці більше не гинутимуть там, на Сході». А «Схід» – це, як відомо, для «справжніх львів’ян» що Луганськ, що Тюмень, практично обоєнтно. Одне – що аж десь за Тернополем, тобто – на іншій плянеті.

Проте, вже невдовзі на львівське та київське «паньство» чекає вельми неприємний факт: відомий за прикладом Абхазії, Криму та деяких инших подібних територій процес «поринання у середньовіччя» всього реґіону «Луґанди і Донабве». Якому, звісно ж, нічим суттєво не зможуть завадити «відмивочні» проекти ЕС зі «створення нових робочих місць» та «відродження інфраструктури». Бо, за твердою вже традицією, в таких проектах, якщо вони проводяться за межами території ЕС (себто – теж «десь у Тартарії»), більшість кошторису складають гонорари «консультантів» та «експертів» з числа громадян самих же держав-членів ЕС і їхньої нечисельної обслуги з числа «офіс-менеджерок» та, за сумісництвом, співмешканок і домогосподарок.

ТЕПЛА І СВІТЛА, натомість, В ДОНАБВЕ УЗИМКУ, швидше за все, НЕ БУДЕ.

І от тоді, шановні, ви зрозумієте-таки, ЩО ТАКЕ БІЖЕНЦІ З ШАХТАРСЬКИХ СЕЛИЩ: коли їх буде ві Львові та Києві десь в 100 разів більше, аніж тепер. Бо ж, у Бережанах та Заліщиках вони теж не затримаються з відомої всім причини: тих самих РОБОЧИХ МІСЦЬ там нема (їх же «створюватимуть» за грубі бюджетні та бюджетні ж ЕС-івські гроші у знеструмлених Антрациті, Єнакієвому, Торезі, Зургесі і т. д.), а отже й «ловити» утікачам від зимових холодів та погорільців від спроб опалювати дев’ятиповерхівки «буржуйками» буде там нічого.

І тоді, шановні, ДОНБАС ПРИЙДЕ ДО ВАС.

Не до П.Порошенка, звичайно ж, бо його Козин охороняється не гірше, ніж колись януковичівське Межигір’я. А САМЕ ДО ВАС: на хату під Броварами, Брюховичами або й безпосередньо на Сихові (чи там Осокорках).

Я гадаю – цілком заслужено, як за першого «приходу донецьких» – за президентства В.Януковича… 😉

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа