Проводжаючи рік старий

Шановні читачі!

Минулий рік мав низку виражених тенденцій  як у житті України, так і світових подіях.

По-перше, хвиля подій у країнах Азії та Африки показала – переділ світових ресурсів не є вигадкою, а дійсно триває. Так, конфлікти та революції виглядали дуже телевізійно та віртуально, але їх наслідки, зокрема щодо світових цін на нафту уже є реальністю. У цих енергетичних і ресурсних змаганнях Україна із її транспортним положенням, не стоятиме осторонь. Незважаючи на те, що Росія усіма силами намагається унезалежнитись від транзитних країн, вводячи в експлуатацію «Південний» і «Північний потоки». Україна – лишається об’єктом політики, як їй стати гравцем? Пишіть свої думки нам на скриньку!

По-друге, арешт Юлії Тимошенко та відсутність активних дій на її захист, подальша трансформація фракційного складу українського парламенту та підготовка до виборів доводять: альтернативи теперішній владі немає. Не з тієї причини, що вона усім подобається: відсутній проект «іншої України» та відсутня сила, яка володіє організаційними та світоглядними інструментами для його втілення. І це позитивно – проходить етап перемішування імен і партійних оболонок і надходить період структурного перевороту. Якого? До дискусії про це ми запрошуємо вас!

По-третє, у своїй економічній стратегії влада зробила вибір: визначаючись  між великим і середнім бізнесом вона поставила на декілька фінансово-промислових груп. Ми могли спостерігати зростання багатства ключових олігархів на тлі подальшої рецесії України в цілому. Однак, ми живемо не в часи агітпропу, коли пропаганда про зріст показників  могла сприйматися як реальність. Соціальний захист населення, забезпечення майбутнього молоді та гідної старості влада перекладає на плечі громадян. Як чинити? Висловлюйтесь,а ми обіцяємо гідний діалог.

По-четверте, за висловом директора МВФ Кристини Лагард принцип «сам за себе» стає все більш актуальним на тлі фінансової кризи. У цьому ключі важливим є питання взаємодії української громади: діаспори, тих, хто працює за кордоном і тих, хто постійно живе в Україні. Спілкування між українцями різних країн повинне виходити за межі одностороннього благодійництва, культурного обміну та приємного спілкування. Визнання Францією геноциду вірмен і введення кримінальної кари за його заперечення – зразок того, як ефективно взаємодіє нація терену та нація в розсіянні. Питання українців у світі одразу було визначено «Українським поглядом» як пріоритетне – ми на зв’язку щодня!

У наступному році ми чекаємо продовження цих тенденцій.

На Новий рік і Різдво ми зичимо Вам щастя, здоров’я та сили.  У той же час, закликаємо до згуртованості, активності та бажання творчих змін – у собі, у родинах, у державі та у світі. Ми впевнені – наші дії не пропадуть намарне, а до перемоги – ще зовсім трохи!

Завжди з Вами, «Український Погляд»

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа