Про моральний еквівалент, президента на медяному місяці і кошт сорочки у ЦУМ

У нас на Заході говорять, що у демократичному суспільстві у перших 100 днях влади нового президента не можна його критикувати. У нього немов медовий місяць після шлюбу з народом. Він щойно випробовує свої здібності та знаходить способи дії. Отже ж треба хіба замість критики ставити конструктвні пропозиціі або поради. Президент буде таким як його підготує його народ бо народ не тільки вибирав але він також впливає на президента.

У Президента Зеленського мабуть цей 100 денний традиційний термін повинен бути довшим адже ж він зовсім “новоспечений політик. Багато дечого прийдеться йому учитися і на власних помилках. Багато чого може бути провиною його радників які також нові. Так довго як є добра воля ці помилки виправляться бо людина Президента розумна з вищою освітою, до речі юриста у якого повинна через саму освіту бути орієнтація служби народові, адже ж і від цього походить його попередня роль і назва його партії. Таке здається його бачення також або принайменше він так обіцяв.

У контексті російського уже традиційного намагання по імперському ділити людей і народи, щоби ними остаточно рядити чи панувати, запропоновано недавно ніким іншим як одійозним Віктором Медведчуком телеміст з Москвою напередодні парламентських виборів в Україні. При звичайній реакціі протесту прямо нормальних людей цей телеміст відхилено державними структурами. Президент правильно зрозумів намагання Медведчука спровокувати конфлікт та внести поділ у суспілстві. У такому правильному напрямі і виступив Президент Зеленський з зверненням до народу не дати себе набрати та поділити. Одначе критикуючи і тих котрі підтримували провокацію і тих котрі іі стримали Президент втратив зрозуміння моральноі еквілаленції. Треба будо осудити прибічників телемосту та висловити признання і подяку суспільству яке зареагувало проти.

Натомість Президент Зеленський допустився зухвалості не пристойному президентові демократичної держави. Пішло поучення для цілого народу діяти не серцем, а розумом. Пішла критика москофілів, але і також патріотів на рівні мовляв обидвоє ділять суспільство. Треба вірити, що з часом Президент розпізнає хто винен і кого це робота. На разі Президент Зеленський мусить вчитися.

При цьому до розмови зайшла і особа кума Путіна. Ще до президентських виборів було повідомлено в Україні, що розглядається кримінальна справа проти Віктора Медведчука. Правда таке розглянення чи не 20 років припізнене, але як кажуть краще пізно чим ніколи. Без результату розглянення або принайменше без повідомлення щодо завершення цього, у між часі Медведчука прийнято як кандидата на виборах по списку Опозиційної платформи. До речі за цей час також Медведчук спромігся закупити два телевізійні канали. Чи хтось з урядових кіл у Центральній виборчій комісії чи установах ліцензування та схваленню його закупу телевізійних мереж застановлявся над справою яка знаходиться у Генеральній Прокуратурі. Тільки в Україні людини з біографією Медведчука може посідати телевізійними мережами з ліцензіями та балотуватися до парламенту держави.

Безкарність в Україні це явище яке приголомшує. Від початку незалежності це явище існує в Україні. Нікого не карали за радянські злочини. Цього не змінили дві революції, Помаранчева і Гідності. Сам Володимир Зеленський балотувався на підставі, що буде карна відповідальність за злочини. Наразі людина якій можна приписати не менше як національну і державну зраду закупили дві телевізійні мережі і балотується на списку до Верховної Ради України. Ця безкарність не відноситься тільки до Віктора Медведчука. Немає багато таких Медведчуків але є другі злочинці.

На Хрещатику знаходиться мій улюблений магазин (улюблений бо навіть я американець не можу собі позволити) Ріната Ахметова, а може сьогодні і не його бо він міг магазин продати. Ахметов віддав Донбас москалям і заробив при цьому. Центральний Універмаг на Хрещатику і Богдана Хмельницького у Києві це символ корупції. Ахметов його купив за Януковича. Ніхто цьому ге спротивився. Сьогодні там сорочка коштує 4000 гривні. 100 метрів внизу на Хрещатику можна закупити штани за 299 гривні. Ринкова економія? Я думаю що ні. Магазин для вимивання грошей. Але нікому цього не розслідувать. Може тому що сьогодні при тому треба було і рослі-дити маєтки Коломойського, ментора Президента.

Україна зачарована країна. Пане Президенте, Ви обіцяли багато. Вибирали Вас бо вірили вашим словам, що Ви будете боротися з корупцією. Правда пройшло мало часу але корупція довкола Вас і нас. Поки що не видно що Ви слуга народу. Дуже просимо Вас не бути слугою Коломойського і тим самим всіх других олігархів.

Ну і врешті мова. Усі Ваші виступи це мішанка українського і не дуже вдалого, а зовсім забагато російського. Пане Президенте, працюйте над рідною мовою! Ті в Україні котрі не розуміють української, не розуміють бо не хочуть її розуміти. Це не люди доброї волі і це не Ваші виборці.

Вибачайте мабуть трохи забагато критики, а термін медового місяця ще не вигас. Бажаю Вам наснаги та витривалості. Також прошу Вас любити Україну і її народ не тільки своїм розумом, а також і серцем. Повернемося до справ після 100 днів.

10 липня 2019 року Аскольд С. Лозинський

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа