Чи потрібна влада, яка нездатна відповісти на важливі питання?

Йосиф Сірка

sirkagoodНаші знання про розвиток людства пов’язані з питаннями, на які щодня отримуємо відповіді вже протягом тисячоліть. На основі вивчення питань історії людства сформувалися і держави, ідеолоґії, політичні системи та релігійні спільноти. Поширення письменства, радіо, телебачення та інтернету змінило увесь інформаційний простір на цілій планеті, оскільки власники ЗМІ стали не тільки найбільшими інформантами, але й найбільшими брехунами.

Завдяки зростанню популістів у світі, брехня, яка, як обіцянка, стала найприваблівішою серед більшості бідних планети, яка щодня бачить розкішне життя оліґархів та мільйонерів, плекаючи обіцянку і собі про життя у добробуті. Популістські й брехливі виступи популістів, дезінформаторів всіх про те, що небезпечний вірус covid 19 можна побороти „хоробрістю” – його іґнорування, завдало вже людству сотки тисяч жертв. Україна, де досі ще не кожний зрозумів небезпеку підступного віруса, і надалі залишається в небезпеці, оскільки вже самі вибори в „розгарі” пандемії служитимуть причиною поширення захворіти, а не уникнути хвороби.

Ініціатива президента Зеленського про оголошення опитування населення питаннями, які повинна б вирішити влада, а не „народ”, є свідченням того, що владу потрібно змінити. У всякій цивілізованій країні існує незалежний суд, який справедливо „наділяє” кару злочинцям, якими є також корупціонери. Президент міг також запитати: Чи посадити корупційних суддів до довічного ув’язнення, оскільки ті, хто засновував суди, ніколи не думали, що вони наберуть такої форми корупції, якої вони досягли в сучасній Україні!

Питання «вільної економічної зони» дуже нагають часи совєтського «парламентаризму», коли «робітники та колгоспники вирішували» питання світового миру, а політб’юро вирішувало скільки платитимуть за трудодень, чи місячно шахтарям та робітникам. Стосовно «медичного використання канабісу», то, невже ж, медичні докази його лікувальних властивостей відомі «народові» більше, аніж фахівцям?

Стосовно Будапештського меморандуму, то Зеленському слід було спочатку ознайомитись зі статею завідувача досліджень Центрального реґіону НІСД у м. Дніпрі Олексія Їжака «Будапешстський меморандум: угода про вічні цінності», а потім вирішити, чи можуть «виборці» порадити:

Мистецтво полягає в тому, щоб правильно оцінювати інтереси партнерів і створювати механізми, максимально ефективні для реального рівня їхньої зацікавленості в безпеці та національному успіху України. Плодити нові Будапештські меморандуми для цього не потрібно. Про підписаний Меморандум просто не можна забувати і не можна робити кроків, що його знецінюють. Україна має право висунути юридичні претензії Росії у зв’язку з його порушенням (під.ЙС). І це має бути зроблено у відповідній формі у відповідний час. Зусилля мають бути спрямовані на юридичні дії, а не на марне політичне прожектерство Чи відомо про це Зеленському і його Офісові?

Запитання ж до „народу” свідчить про необізнаність влади з проблеми. „Народність” президента нагадує скоріше „трудового” батька з анекдоту, коли 6-річний син питає увечері батька, щоб той відповів йому на питання, які у нього виникли протягом дня:

  • Тату, чому це рік має дванадцять місяців?

  • Та й справді. А х.. його знає.

  • А чому тиждень має 7 днів?

  • О, а я й не заставлявся над цим. Та х.. його знає.

  • Тату, а чому доба має 24 години?

  • Та чому це так…? Та х.. його знає.

Тут мама почула відповіді то й каже:

  • Синочку, не муч тата питаннями. Ти ж бачиш, що прийшов змучений з праці!

  • Ні, мамо, нехай питає, а то дурнем виросте! – відповів авторитетно батько.

Чи нагадають відповіді на запитання президента та ОП перед виборами батька і малолітнього сина?

В дійсності, адміністрація і сам президент своїми питаннями лише підтверджують свою некомпетентність, брак відповідальности. Кожен з отих 73% виборців президента, може бути певним, що на їхній запит до нього, отримали б відповідь, подібну до відповіді батька 6-річному синові!

Торонто, 15.10.20 р.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа