Звільнення Надії Савченко – це перший крок до звільнення всіх інших політв’язнів у Росії

Про це, в аеропорту «Бориспіль», заявила Уповноважена Президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, Перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко.

«Сьогодні з 5 години ранку ми переживаємо.. Дозвольте всім вам подякувати за той важливий внесок задля звільнення Надії Савченко. Якби не увага ЗМІ, Президента України, дипломатів, всім людям доброї волі, героїчній мамі і сестри…… Тільки завдяки спільним зусиллям  вдалося здійснити операцію по звільненню Надії Савченко”, – зазначила парламентар.

«І Президент України, і я, як представник України в Мінській гуманітарній підгрупі, інформували вас, що ми очікуємо позитивних новин до кінця травня, тому що ця операція готувалася кілька останніх місяців, кілька останніх тижнів. І ми звичайно переживали, щоби в останню хвилину щось не зірвалося. І тому, насправді, ми приносимо вибачення за такий режим…. Що ви дізналися про все тільки зараз, але коли ти на вагу ставиш звільнення Надії і інформування, то ми обрали те, аби Надія сьогодні була на волі. І ми щасливі», – наголосила Ірина Геращенко.

«Очевидно, що для української влади, для Президента це надзвичайно важливо, але це тільки той перший крок по звільненню  всіх інших політв’язнів, які на сьогодні утримуються в РФ. Ми очікуємо, що до кінця травня так само будуть позитивні новини по ще двом політв’язням», – зауважила політик.

Received: from webmail.uh.ua (webmail.uh.ua [93.190.43.23]); Wed, 25 May 2016 15:56:50 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа