Звільнено директора Софії Київської. Готується передача пам’ятки?

Міністр культури України Михайло Кулиняк підписав наказ про звільнення Нелі Куковальської з посади Генерального директора Національного заповідника “Софія Київська”. Н. М. Куковальська наразі перебуває на лікарняному.

У інтерв`ю ГолосUA директор «Софії Київської» підтвердила, що знає про існування наказу Міністерства культури України про своє звільнення із займаної нею впродовж 11 років посади директора музею-заповідника «Софія Київська».

«Наказ вже є. Але мені ще не повідомили, тому що я лежу в лікарні, хворію. Цей наказ передали моєму заступникові, який його отримав без додатків, без нічого», – розповіла вона.

При цьому Н. Куковальська повідомила, що, за попередньою оцінкою юристів, наказ про її звільнення містить «дуже великі протиріччя з трудовим законодавством» і безліч порушень.

«Тому, звичайно, я буду подавати в суд. Не можна допускати, щоб таке коїлося. Вони мене тиснули перевірками – нічого не вийшло. Тепер знайшли якісь інші підстави, посилаються на те, чого взагалі в природі не існує», – заявила Н. Куковальська.

Того ж дня наукова інтелігенція та члени Спілки письменників України підписали лист-звернення до Президента України Віктора Януковича на захист роботи колективу заповідника.

Джерело: http://prostir.museum/news/ua/detail?id=11178

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа