ЗСУ тримають позиції у Вовчанську, евакуація цивільних триває

У Вовчанську, який прагне захопити російська армія, на цей момент залишаються близько 200 людей. 

Про це «МедіаПорту» сказав начальник Вовчанської міської військової адміністрації Тамаз Гамбарашвілі.

«Ситуація без змін, тривають обстріли. Йде евакуація людей. Просувань [у російських окупантів] немає, ситуація така, як і вчора. Близько 200 людей у місті Вовчанськ. По громаді зараз цифра «плаває», тому що ще немає інформації, люди самі евакуюються. Тих, близько 200 людей у Вовчанську, ще залишаються, тому що їх складно вивезти. Під щільним артилерійським обстрілом дуже важко пересуватися по місту і забирати людей», — пояснив Гамбарашвілі.

За інформацією поліції Харківщини, протягом доби у Вовчанську дістали поранень шестеро цивільних. Російські окупанти б’ють по місту з артилерії та авіації. 

Що повідомляє Генштаб ЗСУ

Сили оборони України не дають російським окупантам просунутися вглиб території Харківщини, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 14 травня. Окупанти 31 раз атакували позиції на різних ділянках фронту, в тому числі Харківському та Куп’янському напрямках, з них 20 атак ще тривають. 

«На Харківському напрямку підрозділи наших військ відбивають 1 атаку противника на напрямку Шебекіно (рф) — Вовчанськ, ситуація контрольована […] Продовжуються заходи з прочісування міської забудови у Вовчанську. Ситуація контрольована. Втрати противника на цьому напрямку за поточну добу склали 4 особи та 5 одиниць озброєння і військової техніки», — повідомив Генштаб ЗСУ.

ЗСУ були вимушені змінити позиції в районі Лук’янців Липецької громади.  

«Внаслідок інтенсивного вогневого впливу противника, а саме авіаційних ударів із застосуванням 10 КАБів, по наших підрозділах, для збереження життя українських військовослужбовців було проведено зміну позицій в районі населеного пункту Лук’янці. Тривають бойові дії», — зазначає Генштаб.

На Куп’янському напрямку тривають три атаки російських окупантів на напрямках Вільшана — Петропавлівка, Крохмальне — Берестове, Коломийчиха — Стельмахівка. За даними Генштабу, росіяни не мають тут успіху і втратили танк та БМП. 

Джерело: mediaport

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа