ЗСУ розширили зону контролю на південному фланзі Бахмута

mapa-bahmutskyj-napryamok-1100x983

На Бахмутському напрямку продовжуються важкі бої. На південних околицях Бахмута Сили оборони мають успіхи тактичного характеру. ЗСУ просунулися у районі Кліщіївки, Андріївки, Озарянівки та Курдюмівки.

Про це повідомляє військовий журналіст Богдан Мірошников.

Яка ситуація в районі Бахмута?

Він підкреслив, що наші захисники продовжують рух під Бахмутом у вкрай складних умовах.

Кліщіївка — тривають важкі бої. ЛБЗ (ред. лінія бойового зіткнення) дуже динамічна, тому контролю над більшою частиною селища нема ні у кого. За нами тільки південь селища, за ворогом — північ та трохи центру. Все інше — сіра зона, де постійно точаться бої.

Туди, де засів ворог, вкрай складно підбиратися через майже безперервну роботу ворожої арти. Тим не менш, наші воїни продовжують рух!

Андріївка, Курдюмівка — успіхи в районі цих селищ. Озарянівка — південніше села вдалося розширити зону контролю. Майорськ, Берхівка, Яковлівка — поки без змін.

Богдан Мірошников // військовий журналіст

Боєць ЗСУ і автор Telegram-каналу «Бахмутський Демон» зазначив, що на півдні Бахмута росіяни чіпляються за залізницю. За його словами, важка ситуація зберігається на південних околицях міста.

Пі*ари чіпляються за залізницю біля Курдюмівки та Андріївки, а також Озарянівки. Логіка дій доволі дивна, бо залізниця — це не плацдарм до чогось. Висоти, з яких контролюємо трасу на Горлівку, давно наші, і щоб з них нас вибити нових пі*арків кидають постійно на Кліщіївку і не тільки. Частина Горлівки також в зоні добивання наших сил, але так було давно.

Важко поки під Берхівкою, не дається, але втрати пі*арів там значні. Зараз головне дотиснути південний фланг і там у пі*арків по техніці мінуса суттєві.

«Бахмутський Демон» // боєць ЗСУ

Джерело: bahmut.in.ua

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа