Зміст телефонної розмови Міністра фінансів США Л’ю з Арсенієм Яценюком

U.S. Embassy Kyiv Ukraine

Зміст телефонної розмови Міністра фінансів США Л’ю з Арсенієм Яценюком

Сьогодні Міністр Джейкоб Л’ю, перебуваючи у дорозі назад до Вашингтону із зустрічі «Великої двадцятки» у Сиднеї, Австралія, розмовляв по телефону з українським політичним лідером Арсенієм Яценюком.

Міністр Л’ю відзначив широку підтримку на зустрічі «Великої двадцятки», яка щойно закінчилася, міжнародному пакету допомоги, побудованому навколо кредиту МВФ, щойно український уряд буде повністю сформовано парламентом. Він порадив, щоб Україна якомога швидше після цього розпочала переговори з МВФ. Міністр Л’ю зазначив, що багато з міністрів фінансів на зустрічі «Великої двадцятки» робили подібні ж заяви.

Міністр Л’ю повідомив, що Сполучені Штати, разом з Європою і іншими членами міжнародної спільноти, готові доповнити програму МВФ, щоб пом’якшити вплив реформ на українців із невисокими доходами. Однак міністр Л’ю підкреслив необхідність запровадження реформ, які можна буде підтримати програмою МВФ.

Тепер коли Україна швидко діє задля відновлення політичної й економічної стабільності, Міністр Л’ю та пан Яценюк погодилися залишатися у тісному контакті у наступні дні й тижні.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа