Зміна правил гри: Велика Британія дозволила бити своєю зброєю по Росії

Велика Британія дозволила Збройним силам України використовувати свою зброю для завдання ударів по цілях на території Росії. Про це міністр закордонних справ країни Девід Кемерон заявив під час візиту до Києва, пише Reuters. 

“Україна має таке право. Так само як Росія завдає ударів всередині України, ви можете цілком зрозуміти, чому Україна відчуває потребу переконатися, що вона захищає себе,” – сказав Кемерон і наголосив що саме Київ має вирішувати, чи робити це.

Дотепер існувала неофіційна заборона Заходу на використання їхньої зброї для ураження військових об’єктів у самій Росії. Усе – через побоювання ескалації війни зі сторони Кремля. Окремі країни, наприклад, Фінляндія, раніше таки дозволили Україні користуватися наданими засобами для ударів по території РФ, але йшлося про менш масштабну техніку. Тоді як Велика Британія, серед іншого, надає ЗСУ далекобійні ракети Storm Shadow. 

Рішення Лондона стало першим публічним визнанням з боку одного з ключових союзників України її права використовувати західну зброю для ударів углиб Росії. Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон відвідав Київ 2 травня, де зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським, а також міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Джерело: СКУ

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа