ЗМІ РФ: Влада Ростовської області нічого не знає про евакуацію до них громадян з ОРДЛО

admynystratsyia-Rostova-1024x682.jpgФото: офіційний портал уряду Ростовської області РФ

Російські журналісти повідомили, що в адміністрації Ростовської області дізналися про це з новин. При цьому окупаційна адміністрація Криму заявила про готовність прийняти “біженців” з псевдореспублік.

Про необізнаність місцевої влади щодо евакуації до Ростовської області цивільних з “Л/ДНР” повідомляє російське видання Znak.

“В адміністрації (губернатора Ростовської області, – ред.) Znak.com повідомили, що поки в них немає ніякої інформації про заплановане розгортування пунктів тимчасового розміщення для біженців. Чиновники кажуть, що знають про рішення голови ДНР лише з новин”, — повідомляє видання.

V-Rostovi-ne-znaiut-768x402.jpg

Журналістам російського видання не вдалося отримати більше ніяких офіційних коментарів.

“У прикордонному управлінні ФСБ по Ростовській області не стали коментувати заяву Пушиліна. В регіональному управлінні МНС сказали, що у першу чергу подібного роду питання знаходяться у веденні органів місцевого самоврядування”,  — додають журналісти.

V-Rostovi-ne-znaiut2-768x279

При цьому вони цитують заяву Деніса Пушиліна, який заявив, що ця “евакуація” проходить за домовленістю з російською владою. І що в Ростовській області виділили місце для “біженців Л/ДНР, а на прикордонних пунктах створені умови для швидкого переходу.

Водночас на сепаратистських ресурсах з’явилася заява від окупаційної адміністрації Криму про те, що там готові прийняти “біженців з ЛНР та ДНР”.

Нагадаємо, після опівдня 18 лютого ватажки терористичних організацій “ДНР” та “ЛНР” Денис Пушилін та Леонід Пасічник оголосили термінову масову евакуацію цивільного населення до Російської Федерації через “загрозу вторгнення ЗСУ”. Начебто у першу чергу евакуюють жінок, дітей та літніх людей вже увечері цього ж дня.

Додамо, на Донбасі з 17 лютого триває загострення вздовж лінії розмежування. За четвер українські військові зафіксували 60 порушень режиму тиші, 43 з яких  —  із забороненої Мінськими угодами зброї.

Також постраждали 4 цивільних та 2 військових. Снаряди, які прилітали з-за лінії розмежування на підконтрольну українським урядом територію,  влучали у школу, дитсад, житлові квартали, залізничну станцію, лінії електропередач вздовж всієї лінії розмежування на сході.

До 14:00 18 лютого на Донбасі зафіксували 45 порушень режиму припинення вогню, 34 з яких — із забороненої Мінськими домовленостями зброї.

Джерело: freeradio

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа