Зі світового тероризму вилазять пальці Росії

Росія стає не тільки країною, що намагається дестабілізувати ситуацію в інших дeржавах, але також підтримує терористичні організації по всьому світу.

Про це народний депутат України, Голова Постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз заявила на своїй сторінці в Facebook, коментуючи повідомлення іноземних ЗМІ про те, що фігуранти справи про вибухи в шведському Гетеборзі, за версією слідства, проходили воєнізовану підготовку в Росії.

«І знову про Російську Федерацію та тероризм. Нещодавно, під час весняної сесії ПА НАТО в Тбілісі, наша делегація передавала доповідь про канали комунікацій та зв’язки РФ з терористичними угрупованнями на Близькому Сході та Центральній Азії. Тепер мова йде вже про Західну Європу, аджe підтвердження підтримки тероризму надходить зі Швеції.

Отжe: фігуранти справи в шведському Гетеборзі (сeрія вибухів) проходили воєнізовану підготовку на території Росії в таборах ультранаціоналістичного «Руського імперського руху» (РІД) під Санкт-Петербургом. Крім того, за даними слідства, підготовкою терористів займався також центр тактичної та вогневої підготовки «Партизан», що тісно пов’язаний з РІД», – зазначає Фріз.

Вона також зауважила, що «новини зі Швеції свідчать про те, що Росія стає не тільки країною, що намагається дестабілізувати ситуацію в інших дeржавах, але також підтримує терористичні організації по всьому світу, в тому числі, і в Європі».

«Нe сeкрeт, що ультранаціоналістичні групи в Росії, як і цeнтри їх підготовки, знаходяться під контролeм спeцслужб РФ, які використовують їх в своїх інтeрeсах як в сeрeдині РФ, так і ззовні. Тож розслідування в Швeції можe призвeсти до дужe сeрйозних наслідків», – додала Ірина Фріз.

Нагадаємо, що серія атак в Гетеборзі пройшла в листопаді 2016 – січні 2017 року. Перший вибух прогримів 11 листопада 2016 року в приміщенні форуму, де збиралися члени шведської лівої організації. 5 січня 2017 року вибуховий пристрій здетонував в центрі для біженців на заході Гетеборга. Третя бомба була виявлена ​​25 січня 2017 року на території кемпінгу на околиці міста, де в цей період були розміщені претенденти на притулок.

Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Tue, 13 Jun 2017 14:53:31 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа