На Житомирщині посадовицю підозрюють у заподіянні збитків на 300 тис грн під час ремонту шкільних укриттів

За процесуального керівництва прокурорів Чуднівської окружної прокуратури посадовиці селищної ради повідомлено про підозру у службовій недбалості, що завдала істотної шкоди державним інтересам (ч. 1 ст. 367 КК України).

Слідство встановило, що службову недбалість допустила начальниця гуманітарного відділу (на той час відділу освіти) однієї з селищних рад Романівської територіальної громади.

Вона у червні 2022 року уклала з приватним товариством договори щодо ремонту шести укриттів і захисних споруд у дошкільних навчальних закладах та загальноосвітніх школах. Загальна вартість робіт становила 2,9 млн грн.

Для виконання ремонту підрядник розробив кошторис вартості робіт та матеріалів і подав для затвердження замовнику.

Однак підозрювана, не перевіривши відповідність заявлених цін ринковим, підписала запропоновані розрахунки, які виявилися завищеними.

Унаслідок цього підряднику з місцевого бюджету зайво перераховано 300 тис грн.

З метою відшкодування заподіяної територіальній громаді шкоди, прокурором заявлено клопотання про накладення арешту на майно підозрюваної.

Досудове розслідування проводить відділення поліції №5 Житомирського райуправління поліції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

31.05.2024

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа