Журналісти просять Турчинова захистити своїх колег в Донбасі

Журналісти просять Туричинова захистити своїх колег в Донбасі

  • Опубліковано: 19-04-2014, 16:22
  •  (голосов: 0)
Редакторський колектив видання “Універсальної газети”, сайту Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД, редакція Української Інформаційної Служби та видання “Нова Січ” звертаються до в.о. Президента України О.Турчинова з вимогою вжити заходів із захисту журналістів, які працюють в “гарячих точках” Донецької та Луганської областей.

В зверненні йдеться про те, що представники вітчизняних та іноземних мас-медіа, що працюють в цих областях, постійно отримують на свою адресу погрози фізичної розправи, їм забороняється працювати, вилучаються документи, оргтехніка та відзняті журналістські матеріали. На вулицях міст Слов’янська, Краматорська, Донецька та Луганська стало небезпечно з’являтися з фотоапаратом або відеокамерою.

“Як відомо, тільки в м. Слов’янську представниками воєнізованих формувань було захоплено журналістів «Hromadskуе TV» С.Гришина, «Lenta.ru» І.Азара та фонду «Відкритий діалог» С.Лефтерова. Щодо останнього, то його місце знаходження до сих пір не відоме”.

“У зв’язку із зазначеним, просимо Вас забезпечити можливість журналістам безперешкодно виконувати свої професійні обов’язки та інформувати суспільство щодо реального стану справ на території вказаних регіонів”, – йдеться у зверненні.

ТЕКСТ ЗВЕРНЕННЯ

Виконуючому обв’язки Президента України
Турчинову Олександру Валентиновичу


ЗВЕРНЕННЯ

Шановний Олександре Валентиновичу, колектив редакції видання «Універсальна газета», інтернет-сайту Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД та Української Інформаційної Служби звертається до Вас з приводу непоодиноких фактів перешкоджання журналістській діяльності працівникам мас-медіа з боку озброєних по-сепаратистськи налаштованих осіб в Донецькій, Луганській та Харківській областях.
Як відомо, тільки в м. Слов’янську представниками воєнізованих формувань було захоплено журналістів «Hromadskуе TV» С.Гришина, «Lenta.ru» І.Азара та фонду «Відкритий діалог» С.Лефтерова. Щодо останнього, то його місце знаходження до сих пір не відоме.
Представники вітчизняних та іноземних мас-медіа, що працюють у вказаних регіонах, постійно отримують на свою адресу погрози фізичної розправи, їм забороняється працювати, вилучаються документи, оргтехніка та відзняті журналістські матеріали. На вулицях міст Слов’янська, Краматорська, Донецька та Луганська стало небезпечно з’являтися з фотоапаратом або відеокамерою.
Дана ситуація призводить до неможливості об’єктивного висвітлення подій, що відбуваються в зазначених регіонах. Населення вказаних міст та всієї України в цілому не отримує своєчасну та достовірну інформацію.
У зв’язку із зазначеним, просимо Вас забезпечити можливість журналістам безперешкодно виконувати свої професійні обов’язки та інформувати суспільство щодо реального стану справ на території вказаних регіонів.

З повагою

Редакційний колектив сайту Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД
Редакція Української Інформаційної Служби
Головний редактор видання «Універсальна газета» Сергій Пархоменко

Головний редактор інтернет-журналу “Нова Січ” Віктор Тригуб

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа