Жінки почали активно заповнювати вакантні посади у війську

За останні три місяці на військову службу за контрактом прийнято 1006 жінок.

Про це на сторінці Facebook написала народний депутат, співголова МФО «Рівні можливості» Марія Іонова, посилаючись на прес-службу МФО.

«Посади, що стали доступними для жінок у Збройних силах України, активно заповнюються. Відповідно до наказу № 292 Міністра оборони України «Про затвердження змін до тимчасових переліків військово-облікових спеціальностей і штатних посад рядового, сержантського і старшинського складу та військовослужбовців-жінок і тарифних переліків посад вищезазначених військовослужбовців» від 03.06.2016 для жінок стали доступними ще 63 посади. Серед них – як бойові, так і небойові посади: водій, інструктор, кулеметник, лаборант, мінометник, навідник, начальник пральні, перекладач, розвідник, стрілець-снайпер, гранатометник, командир бойової машини, командир відділення, старший пекар, стрілець-зенітник тощо», – зауважила парламентар.

За словами парламентаря, у відповідь на її запит, за інформацією наданою Міністерством оборони, за неповні три місяці дії наказу № 292 на військову службу за контрактом прийнято 1006 жінок. Це майже на 40% більше, ніж за попередні три місяці. Зокрема, з 1.03.2016 по 18.08.2016 військкоматами в Лисичанську, Новоайдарі, Маріуполі та Краматорську на службу за контрактом прийнято 56 жінок, 13 з них – на спеціальності, дозволені наказом № 292.

«МФО «Рівні можливості» вітає зусилля керівництва Збройних сил України, направлені на забезпечення ґендерної рівності. Дотримання Україною міжнародних зобов’язань та узгодження існуючої правової бази відповідно до стандартів НАТО та кращих європейських практик має йти пліч-о-пліч з реформуванням ЗСУ», – підкреслила народний депутат.

«Прийняття наказу № 292 є важливим досягненням, яке потребує громадської уваги. Військові професії мають бути доступними для всіх громадян, які відповідають вимогам щодо віку, фізичної та професійної готовності. Як показали події 2014-2016 рр., жінки брали активну участь в обороні країни, в тому числі фактично виконуючи роботу, необґрунтовано заборонену нормативними актами Міноборони», – підкреслила співголова МФО «Рівні можливості» Марія Іонова.

Received: from webmail.uh.ua (webmail.uh.ua [93.190.43.23]); Fri, 2 Sep 2016 12:44:13 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа