Жінки-депутати звернулися до впливових жінок світу з проханням посилити тиск на РФ щодо звільнення Надії Савченко

Про це народний депутат, голова Комітету з питнаь європейської інтеграції  Ірина Геращенко повідомила в себе на сторінці в Facebook.

Ірина Геращенко нагадала, що депутатське об’єднання МФО «Рівні можливості» використовує всі можливі дипломатичні канали для посилення тиску на РФ по звільненню своєї колеги Надії Савченко.

«Від МФО «Рівні можливості», що об’єднує жінок-депутаток ВР, спрямували листи до впливових жінок світу, всіх тих, хто може сприяти у звільненні Надії. Ми хочемо бачити нашу колегу в ВР, а не за ґратами. Колежанки – депутати особисто передали листа на підтримку Надії екс-держсекретарю США Кондолізі Райс під час її візиту до Києва. Сьогодні також направили відповідні звернення до Спеціального представника ОБСЄ з гендерних питань Мелані Вервір, канцлера Німеччини Ангели Меркель, до сенатора Гілларі Клінтон, до пані Мішель Обами , до екс-держсекретаря США Мадлейн Олбрайт, Високого представника ЄС Федеріки Могеріні і до її попередниці на цій посаді пані Кетрін Ештон, до Президента Литви Далії Грібаускайте. Ми звертаємося до всіх цих видатних жінок, які є, безумовно, друзями України, захистити нашу колегу Надію Савченко, сприяти у доступі до неї лікарів і її звільненню», – сказала Геращенко.

Вона зазначила, що текст звернення підписали керівники депутатського об’єднання: Марія Іонова, Олена Кондратюк, Олена Бабак, Лілія Гриневич і доєдналися всі жінки – депутатки демократичних фракцій ВР.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа