Женева: зустріч Байдена та Путіна

p&b1

У Женеві на віллі La Grange розпочалась зустріч президента Джо Байдена і президента Росії Володимира Путіна. Про це повідомляє телеканал CNN.

Після прибуття на віллу обидва лідери і президент Швейцарії Гі Пармелен зробили спільне фото.

p&b2AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Пармелен сказав, що бажає президентам “плідного діалогу в інтересах ваших двох країн і всього світу”. Після швейцарський лідер попрощався з ними, а Байден і Путін продовжили зустріч.

Це їхня перша зустріч як президентів. Путін на початку зустрічі подякував Байдена за ініціативу її проведення і висловив надію, що переговори будуть продуктивними. У відповідь Байден заявив, що зустріч віч на віч корисна.

President Joe Biden and Secretary of State Antony Blinken, left, meets with Russian President Vladimir Putin and Foreign Minister Sergey Lavrov, at the 'Villa la Grange', Wednesday, June 16, 2021, in Geneva, Switzerland. (AP Photo/Patrick Semansky)

Розширена зустріч за участю членів делегацій, а саме міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова та Держсекретаря Ентоні Блінкена,  розпочалася через дві години, а ще через дві відбудеться другий раунд особистої зустрічі президентів. Якщо вони вважатимуть за потрібне, то переговорять і віч-на-віч. Після завершення другого раунду Байден і Путін виступлять з окремими заявами.

Джерела: cnn & uapost.us

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа