Збройною агресією рф довкіллю Житомирщини заподіяно понад 145 млн грн збитків

Такий обсяг збитків, заподіяний нашому краю унаслідок повномасштабного збройного вторгнення рф, назвав керівник Житомирської обласної прокуратури Олександр Білошицький під час зустрічі з естонською офіційною делегацією, яка відбулася 26 серпня в обласному відомстві.

У розмові про екологічну безпеку взяли участь гості з Естонії Діана Хеліла, окружний прокурор окружної прокуратури Пих’я, координатор з питань екологічних злочинів в Естонії, Рокко Отс та Крістіан Таро – відповідно, голова слідчого відділу та провідний інспектор Естонської ради з навколишнього середовища.

Керівник відомства ознайомив естонських колег з основними принципами роботи органів прокуратури області, у тому числі прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури, які здійснюють процесуальне керівництво під час розслідування злочинів проти довкілля.

Житомирщина – одна з трьох областей України з найбільшою площею лісових насаджень. З початку повномасштабного збройного вторгнення регіон зазнав понад дві сотні обстрілів, від яких сильно постраждало й довкілля.

«Наразі за процесуального керівництва прокурорів розслідується 18 кримінальних правопорушень, скоєних у сфері охорони навколишнього природного середовища, пов’язаних зі збройною агресією. Загальна сума завданих злочинами збитків становить понад 145 млр гривень. Через постійні ворожі атаки (у день зустрічі область також зазнала обстрілу) розмір збитків постійно збільшується», – розповів Олександр Білошицький.

Задля ефективності розслідування такої категорії справ органами прокуратури налагоджено тісну співпрацю з Державною екологічною інспекцією Поліського округу, яку очолює Євгеній Медведовський, зокрема, й щодо взаємного інформування про виявлені порушення законодавства у сфері захисту довкілля.

На зустрічі обидві сторони задекларували бажання подальшої співпраці щодо обміну досвідом на міжнародному рівні у сфері екологічної безпеки, особливо в умовах військової агресії росії.

Колеги з Естонії висловили подяку за відкритість та дружню атмосферу, у якій відбулася зустріч.

У відповідь Олександр Білошицький щиро подякував естонському народові за значну гуманітарну допомогу, надану Україні і Житомирщині від початку повномасштабного збройного вторгнення рф.

Додатково: з перших днів війни дружня Естонська Республіка повсякчас надає Житомирщині гуманітарну допомогу у багатьох сферах. Це, зокрема, відбудова зруйнованого окупантами мосту, спорудження дитячого садка, участь у відбудові 25 ліцею, спорудження житлових будинків для внутрішньо переміщених осіб, створення нових будинків сімейного типу, надання гуманітарної допомоги (ноутбуки, комп’ютери) дитячим будинкам сімейного типу, багатодітним сім’ям та прийомним родинам, участь у розвитку профтехосвіти, відновлення транспортної інфраструктури, надання безпосередньо автобусів та низка іншого благодійництва.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури, 27.08.2024

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа