Заява Путіна про активізацію бандформувань ЛНР, ДНР у разі надання США зброї Україні – прямий шантаж США та погроза Україні війною

putin_bez_umaПогрози Путіна щодо активізації російських бандформувань та терористичних осередків на інших “вразливих” територіях України, у випадку надання Сполученими Штатами зброї Україні, має знайти жорстку реакцію міжнародної спільноти.

Про це Голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Керівник РФ цією заявою офіціально підтвердив тези української сторони: повний контроль Кремлем та керівництво терористичними організаціями ЛНР, ДНР, постачання їм зброї, планування та управління підривною діяльністю проти суверенної держави Україна. Відвертість президента РФ має стати підставою для підвищення економічного та політичного тиску на Москву”, – зазначила Ірина Фріз.

За її словами, “бойовики самопроголошених маріонеткових “республік” сьогодні не мають необхідних ресурсів та потенціалу для самостійного наступу”.

Єдиним сценарієм, що дозволяє розглядати розширення окупованих територій є російське вторгнення”, – підкреслила Ірина Фріз.

Парламентар наголосила на тому, що заява Путіна – це прямий шантаж США та погроза Україні війною.

Такі заяви не можуть залишатися непоміченими в Європі”, – наголосила Ірина Фріз.

Політик переконана, що Україна в ООН має ініціювати слухання та розслідування щодо підтримки Росією міжнародного тероризму.

Нагадаємо, на прес-конференції за підсумками саміту БРІКС Путін заявив, що якщо летальна зброя США надійде на Донбас, важко буде передбачити реакцію бойовиків, які “….можуть направити наявну у них зброю в інші зони конфлікту, які чутливі для тих, хто створює проблеми для них”.

Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Tue, 5 Sep 2017 12:07:24 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа