Завтра ВР має намір дати згоду на арешт судді Юхимука

Про це під час засідання Погоджувальної Ради повідомив Голова Комітету з питань правової політики Руслан Князевич.

«Завтра День соціальної політики у Парламенті  має плавно перерости в День правосуддя. З 16 до 18 год планується розглянути 15 надзвичайних рішень, з них 5 президентських законів, які визначені Президентом як невідкладні. Перед цим, ми  маємо звільнити кримських суддів, їх є 200. І нам потрібні результативні голосування. Також, ми вимагаємо, щоб завтра першим питанням в блоці судової реформи було питання надання згоди на арешт судді Сєвєродонецького міського суду Луганської області Юхимука Руслана Степановича. До цього питання ( постанова №4338 і 4339 – ред.) два тижні не доходять руки. Цей суддя перебуває в розшуку», – зазначив Князевич.

Депутат також додав, що одна з рекомендацій місії Кокса щодо реформування ВР  – «є доцільність зменшення кількості законопроектів, які вносяться на розгляд сесії через механізми, які дає Конституція і Закон про регламент».

«Один  з механізмів  – це визнання ознак неконституційності Комітетом з питань правової політики низки таких законопроектів. Нам важливо дотримуватись Конституції і норм  рекомендації Європейського парламенту, а не освоєння чергових грантів, і ми знаємо, хто за цим стоїть», – підкреслив Руслан Князевич.

Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Mon, 18 Apr 2016 14:36:03 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа