Завтра регіонали мають шанс повернутися до влади через Конституційний Суд

31 травня «Громадський люстраційний комітет» провів акцію на вулицях столиці, під час якої запитав у громадян, чи готові вони до повернення регіоналів до влади. Таким чином ми хотіли привернути увагу суспільства до того, що народні депутати від «Опозиційного блоку» намагаються скасувати люстрацію через Конституційний Суд України.

ВІДЕО. Акція “Конституційний суд, руки геть від люстрації!”

Завтра, 2 червня, Конституційний Суд України продовжить розгляд справи за конституційними поданнями Верховного Суду України, 47 народних депутатів щодо окремих положень Закону України «Про очищення влади».

Ми збираємось о 9.30 під стінами КСУ, щоби відстояти люстрацію та зберегти всі постмайданівські здобутки.

Голова Ради ГО «Громадський люстраційний комітет Олександра Дрік наголошує на необхідності об’єднати зусилля в боротьбі за очищення влади: «Я не адвокат люстрації і ніколи не збиралась ним бути. Я знаю всі недоліки і проблеми, які виникають в процесі її виконання. Але я також знаю, що це ЄДИНИЙ законний і найбільш дієвий на сьогодні інструмент з очищення влади в Україні. І за 2 роки роботи в люстраційному комітеті я ні на йоту не змінила своєї думки — без очищення ми країни не збудуємо».

Невже ми допустимо щоб Бойко був Віце-прем’єр-міністром, чи дозволимо Лукаш зайняти посаду Міністра юстиції? Льовочкін, Шуфрич, Вілкул – всі ці люди зараз намагаються через Конституційний Суд скасувати люстрацію, бо вона — ЄДИНЕ, що забороняє їм повертатись на керівні посади в Україні.

Ми знаємо, що вам не все одно — піднімайтесь з диванів і йдемо разом захищати люстрацію, бо більше її захищати нікому.0,

Чекаємо вас завтра, 2 червня, о 9:30 під стінами Конституційного Суду України, за адресою: вул. Жилянська, 14.

Нагадаємо, у квітні 2015 КСУ почав розгляд конституційності положень Закону «Про очищення влади», провів за рік три усних слухання, але так і не ухвалив рішення, що є порушенням строків. 22 березня 2016 року Конституційний Суд України оголосив про перехід до закритої частини пленарного засідання для прийняття рішення у справі щодо конституційності положень Закону «Про очищення влади». Під час цього засідання Конституційний Суд відхилив клопотання про відвід 6 суддів, які мають конфлікт інтересів при розгляді люстраційного закону, що є порушенням вимог антикорупційного законодавства.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа