Завтра нам розкажуть, як перейти від політичного до юридичного засудження комунізму

Час: 24 листопада, о 13.30

Місце: інформаційне агентство «Главком» (вул. Шовковична, 8/20)

Учасники:

Горан Ліндблад Президент Європейської платформи пам’яті та сумління. У 1997-2010 роках був членом шведського парламенту, займав посаду Віце-президента ПАРЄ. Ініціатор резолюції Парламентської Асамблеї Ради Європи № 1481 «Необхідність міжнародного засудження злочинів тоталітарних комуністичних режимів» (2006).

Володимир В’ятрович  – Голова Українського інституту національної пам’яті.

Сергій Рябенко  – юрист Українського інституту національної пам’яті.

Володимир Василенко український правознавець-міжнародник, заслужений юрист України, Надзвичайний і Повноважний Посол України.

Яка перспектива міжнародного трибуналу над злочинами комунізму? Європейська платформа пам’яті та сумління (Platform of European Memory and Conscience) збирає докази в 13 країнах ЄС, Молдові, Україні, Ісландії, США та Канаді для міжнародного суду.

Як відомо, злочини проти людяності не мають строку давності. Тож з ініціативи урядових, неурядових та культурних інституцій країн, що входять до Європейської платформи пам’яті та сумління, розпочато проект International Justice for the Communist Crimes.

Нагадаємо, що Європейська платформа пам’яті і свідомості це некомерційна міжнародна неурядова організація, що об’єднує національні інститути пам’яті, архіви, музеї, меморіали та неурядові організації, що вивчають тоталітарне минуле Європи. Стратегічними партнерами Платформи є Міжнародний Вишеградський фонд (Іnternational Visegrád Fund) та Фонд Конрада Аденауера (Konrad Adenauer Foundation).

Від України до Платформи входить Український інститут національної пам’яті, Меджліс кримськотатарського народу, Центр дослідження визвольного руху.

Прес-служба Українського інституту національної пам’яті

sovok#3

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа