Завтра керівництво правоохоронних органів, ДФС та АПУ прозвітують про виконання люстраційного закону

Завтра, 10 березня, об 11.00, на засіданні Комітету Верховної Ради з питань протидії і запобігання корупції в.о. Генпрокурора Юрій Севрук, Голова СБУ Василь Грицак, Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, Голова ДФС України Роман Насіров та Глава АПУ Борис Ложкін мають прозвітувати про виконання відомствами вимог Закону України «Про очищення влади». Засідання Комітету відбудеться у приміщенні Комітетів Верховної Ради за адресою вул. Садова, 3а, каб. 330.

 

До обговорення проблем люстрації в Україні, надання результатів громадського моніторингу виконання державними органами люстраційного закону також запрошені:

  • Тетяна Козаченко, Директор департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України;
  • Олександра Дрік, Голова Ради ГО «Громадський люстраційний комітет»;
  • Дмитро Гнап, член Громадської ради з питань люстрації при Міністерстві юстиції України, керівник агенції журналістських розслідувань «Слідство.Інфо».

Т    Нагадаємо, що за підсумками моніторингу Громадського люстраційного комітету найбільшими саботажниками виконання Закону «Про очищення влади» є Державна фіскальна служба та Міністерство внутрішніх справ. Крім того, активістами було встановлено ряд схем, до яких вдаються посадовці, щоби залишатись на посадах. Статистика виконання і саботажу Закону, інформація про порушення, результати перевірок включені в звіт «Рік люстрації в Україні: історія перемог та саботажу» (http://lku.org.ua/uploads/file/1159/Lustration_1_year__3_.pdf), який був підготовлений Громадським люстраційним комітетом.

З повагою,

команда Громадського люстраційного комітету

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа