Завтра Автомайдан нагадає Генпрокуророві, що зло повинно бути покаране

Анонс: 22 жовтня, середа о 11.00, Генеральна прокуратура (вул. Різницька, 13/15)

Під час Євромайдану відбувалося масове переслідування активістів, в яких брали участь сотні правоохоронців та суддів. При цьому правоохоронці вдавались до грубих фальсифікацій, а судді приймали рішення, які мають очевидні ознаки неправосудності. Наприклад, лише за поїздку до Межигір’я 29.12.13 було складено понад 1 000 фальсифікованих рапортів, понад 500 протоколів надіслано до суду, понад 200 осіб позбавлено прав. До цього було залучено понад 60 інспекторів ДАІ, які складали рапорти, більше 200 працівників ДАІ, які складали протоколи, близько 100 суддів, які позбавляли прав водіїв.
Суспільство вимагає притягнення винних до відповідальності.Однак до сих пір не покарано жодного винуватця переслідувань. Особи, які здійснювали протиправні дії не тільки залишились безкарними, а й продовжують займають свої посади. Більше того, прокуратура масово закривала кримінальні справи.
8 жовтня під стінами Генеральної прокуратури відбувся пікет з вимогою нарешті виконати вимогу Майдану. П. Ярема пообіцяв, що 22 жовтня прокуратура відзвітує про реальні результати по кримінальних справах.
Саме тому всеукраїнська громадська організація «Автомайдан» влаштовує контрольний пікет і вимагає від Генерального прокурора Віталія Яреми виконати обіцянку, публічно відзвітувати про хід розслідувань та нарешті притягнути до відповідальності не лише працівників ДАІ, але й суддів і організаторів усіх цих переслідувань.
«Наша мета ще раз засвідчити Генеральному прокурору, що ми налаштовані рішуче і час пустих обіцянок минув. Ми вимагаємо публічно оголосити нам про реальне покарання винних. При цьому до відповідальності мають бути притягнуті не лише пішаки (інспектори ДАІ), але й судді і ті, хто давав злочинні вказівки. Також вимагаємо вжити заходів до тих, хто саботував розслідування і закривав кримінальні справи», – так прокоментував мету акції Сергій Хаджинов, один із лідерів ГО «Автомайдан».

Отримано з розсилки “Група Євромайдан СОС”

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа