Заворушення в Башкортостані. 5000 протестувальників прийшли на захист активіста (+відео)

Фаиль Алсынов2Башкирського активіста Фаїля Алсинова засуджено до чотирьох років колонії загального режиму за звинуваченням в екстремізмі. Він виступив проти видобутку золота, яке знищує природу Башкортостану. У регіоні спалахнули протести, і підтримати Алсинова вийшли сотні людей.

На оголошення вироку до будівлі суду прийшли кілька тисяч людей, пише Rusnews. Вони скандували “Свободу!” і “Фаїль, ми з тобою!”. Співробітники правоохоронних органів із палицями та щитами відтіснили натовп, сталася сутичка.

Фаїль Алисимов - башкирський активіст і колишній голова національної організації "Башкорт", яка виступала за суверенітет республіки.

За різними оцінками, від тисячі до кількох тисяч людей прийшли будівлі суду в невеликому містечку Баймаку на південному сході Башкортостану на морозі нижче 20 градусів, щоб підтримати башкирського національного активіста Фаїля Алсинова. 15 січня йому мали винести вирок за екстремістською статтею, але після дебатів сторін і останнього слова підсудного суддя Еліна Тагірова перенесла оголошення вердикту на 17 січня. Прокуратура запросила Алсинову 4 роки колонії. Суд дав чотири роки колонії загального режиму за звинуваченням в екстремізмі.

Фаиль Алсынов

АБН почав кампанію підтримки Фаїля Алсинова: https://abn.org.ua/uk/vyzvolni-ruhy/bashkortostan-povstav-pochynayemo-zagalnonaczionalnu-kampaniyu-svobodu-fayilyu-svobodu-bashkortostanu/?fbclid=IwAR0rHGVxCcv93XFSpvLl5wUDdJdfb4Ui-2Hy66gnwz1RG1tNf0lTzNMBUOY

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа