Завершується процес формування штабу Литовсько-Польсько-Української бригади

Завершується процес формування штабу Литовсько-Польсько-Української бригади, що буде дислокуватися у м.Люблін, а також узгодження інструкцій та інших документів. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила народний депутат України Ірина Фріз.

За словами депутата, офіційне відкриття «ЛитПолУкрбриг» заплановане найближчим часом, за участі представників вищого політичного та військово-політичного керівництва країн-учасниць, «а у лютому 2016 року можуть бути проведені перші спільні навчання Triple Brave в рамках LITPOLUKRBRIG».

«В роботі штабу вже беруть участь 18 офіцерів від України. Після злагодження штабу та підпорядкованих підрозділів, ця бригада пройде сертифікацію за міжнародними стандартами і стане потужним багатонаціональним військовим формуванням східної Європи, яке буде здатним реагувати на виклики і загрози в регіоні та діятиме відповідно до мандату Організації Об’єднаних Націй», – зазначила Фріз.

На думку депутата, це суттєвий крок щодо зближення з НАТО, впровадження стандартів Альянсу у системі управління, логістики ЗСУ, а також у відпрацювання злагодженості роботи наших підрозділів, що є важливим у процесі інтеграції України до НАТО.

«Переконана, що з огляду на регіональні виклики та геополітичну ситуацію в регіоні, створення LITPOLUKRBRIG може мати великий потенціал та стати ефективним інструментом швидкого реагування на кризові сценарії у Східній Європі та Балтиці», – відзначила Ірина Фріз.

Джерело: поштова розсилка Верховної Ради

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа