Затримали три танкери з контрабандним пальним

Затримали три танкери з пальним, яке доставили в країну поза митним контролем, щоб потім реалізувати його через дрібні АЗС.
У Херсонській області співробітниками податкової міліції спільно з прокуратурою в ході розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК, була встановлена група осіб, які з метою ухилення від сплати ПДВ та акцизного податку організували незаконне перевезення ПММ. При цьому вантаж ніяк не декларувався, а в супровідні документи вносилися занижені обсяги поставок.
Паливно-мастильні матеріали незаконно ввозилися на територію одного з річкових портів, який використовувався як перевалочна і накопичувальна база. Для приховування місця розвантаження пального та забезпечення неможливості простежити курс суден, їх капітани, в порушення міжнародних правил навігації, відключали суднові GPS – навігатори. Надалі пальне переливалося в автоцистерни і перевозилися на спеціальні бази і підпільні автозаправні станції для продажу.
В результаті проведених обшуків на трьох суднах було виявлено та вилучено понад 970 тонн дизельного пального.
Наразі рішенням Херсонського міського суду заарештований один з танкерів, вартістю 20 мільйонів гривень. Слідчі дії тривають.

Сергій Білан
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа