Заступник голови Верховної Ради пропонує ввести відповідальність чоловіків за аборти

Саме так можна зрозуміти її коментар законопроекту народного депутата Дмитра Голубова щодо обмежень по проведенню операцій штучного переривання вагітності.

Iryna Gerashchenko
 Згідно статисти, найбільше абортів роблять незаможні заміжні сільські жінки, які ще й часто страждають від домашнього насильства і пияцтва своіх чоловіків, від недоступності сучасних контрацептивів. Ось про що варто знати і думати деяким ” законотворцям”, що фонтанують безумними законотворчими ініціативами. А від фракціі БПП очікую офіційноі реакціі на закотворчу ініціативу іі депутата про заборону абортів.

Небажана вагітність- це й відповідальність партнера , до речі. Може, в цьому напрямку нехай деякі ” законотворці” бурхливоактивні пофантазують і щось там вигадають.
А якщо серйозно, то я займаю в цьому делікатному питанні наступну позицію. Вагітність має бути бажаною, відмова від аборту має бути свідомою , за переконаннями, а не через примус і заборону, бо законодавча заборона збільшить кількість підпільних абортів і призведе до значного росту смертності і захворюваності, каліцтва жінок, сирітства. При цьому партнери, в тому числі деякі намахані законотворці, які строчать такі ” законопроекти” і збираються за них голосувати, аж ніяк не постраждають і не відмовляться від свого способу життя, часто далеко не праведного.
Владі, державі варто серйозно займатися просвітницькими програмами щодо планування вагітності, контрацептиви мають бути доступними для жінки і чоловіка, і врешті реш всі мають відповідалтно ставитися і до свого здоров’я, і до здоров’я майбутніх дітей. Буде більше толку, аніж від заборон.
Я проти абортів, але це має бути вибір і усвідомлене рішення жінки. Я дуже люблю дітей і знаю сотні випадків, коди жінку від важкого кроку зупинили чиісь важливі слова підтримки. І знаю ще більше випадків, коли жінку ніхто не зупинив, навпаки підштовхували і примушували до переривання вагітності, в тому числі партнери, і це залишилося важкою психологічною травмою на все життя. Я за відповідальність партнера . Я категорично проти заборони абортів. Я за відповідне просвітництво і виховання, за усвідомлену вагітність, бажану для жінки. Я проти ханжества і заборон, які можуть мати страшні наслідки для здоров’я тисяч жінок. І чому завжди такі ” ініціативи” йдуть від чоловіків- депутатів ? Як до цього ставляться іх партнерки, цікаво.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа