Заставу за одеського воєнкома “скинулися” 70 племінників

У понеділок, 18 липня, із Одеського СІЗО випустили спійманого на хабарі екс-воєнкома області Юрія Піскуна. Про це повідомив лідер одеського «Правого сектору» Сергій Стерненко.

1 Ю.Піскун залишає СІЗО

Ю.Піскун залишає СІЗО

На своїй сторінці у Facebook він написав: «На питання, чи відомо екс-воєнкому області, звідки знайшли 1 300 000 грн. на заставу, Піскун відповів, що це його родичі зібрали, зокрема 70 (!) племінників.  Тепер хабарник на волі. Слава українському правосуддю! А подивіться, як гарно він жив у СІЗО. Там у звинувачуваного був телевізор, мультиварка, якісна постільна білизна та інші речі для комфортних умов перебування. Це свідчить про корупційну складову в СІЗО. А дружина Піскуна, що приїхала під СІЗО, розказує як важко їм жити і як важко хворому Піскуну. Сама ж приїхала на БМВ. На питання журналістів, звідки стільки майна, вона відповідає, що у них нічого нема».

2 Речі екс-воєнкома для комфортного перебування в СІЗО

Речі екс-воєнкома для комфортного перебування в СІЗО

Під стінами СІЗО Піскуна зустрічали пікетом активісти «Правого сектору» і «Ради громадської безпеки».

Хоч екс-воєнкома затримали при отриманні хабара ще у червні 2015 року, в Приморському райсуді після тривалих проволочок тільки тепер розпочинають розгляд справи по суті. 16 липня 2016 року свідком виступив і призовник, у якого вимагали хабар. Юнак стверджував, що Піскун зажадав від нього 1,7 тис. доларів за військовий квиток з відстрочкою до 27 років. Обласний воєнком парирував, що юридично не міг зробити йому подібні документи і з таким же успіхом міг видати йому «квиток на Місяць». Схожу версію озвучували і підопічні воєнкома. Тож суд продовжить розгляд справи у наступні дні.

Якщо звинувачення підтвердяться, Юрію Піскуну загрожує до 10 років в’язниці за організацію масштабної корупційної схеми.

Сергій Горицвіт

Фото Сергія Стерненка.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа