Запорізький фронт: українська артилерія нанесла вогневе ураження колоні російської техніки на марші

Удар був завданий по колоні, яка йшла по дорозі між селами Велика Білозерка і Заповітне, що на шляху до Енергодару.

«За годину привезли своїх 200х та 300х в лікарню. По чуткам, у Білозірці наші влучили по колоні з орками. Три машини з ними згоріло. Оце трупаків і привезли», – йдеться у повідомленні Telegram-каналу Запоріжжя.Інфо.

mycollages__36_-1024x576

«Зараз сидить охорона під лікарнею. В місцевих біля лікарні перевіряють документи,телефони, допрашували всіх на вулиці. Розігнали машини зі стоянки під магазинами біля лікарні», – повідомило Запоріжжя.Інфо посилаючись на очевидців.

Удар був нанесений по ділянці дороги, що знаходиться майже в 30 кілометрах від лінії фронту.

Судячи з відео, яке оприлюднила Українська Правда, колона російських військ налічувала близько 17 транспортних засобів, за словами очевидців, 3 з них було повністю знищено.

Ураження могло бути нанесене з використанням реактивної артилерії, до прикладу могли використовуватися РСЗВ М142 або ж M270.

Судячи з характеру розривів, могли використовуватися боєприпаси з повітряним підривом.

Окрім реактивної артилерії, удар на таку відстань міг бути нанесений ствольною артилерією клабіру 155 мм, враховуючи точність влучань, ймовірно, могли використовуватися снаряди M982 Excalibur.

Окрім цього, міг використовуватися активно-реактивний снаряд M549.

Також в соціальних мережах, зазвичай від росіян, шириться інформація про те, що відео є минулорічним і зняте під час боїв за Київщину.

Screenshot_7-2-1024x608Орієнтири у вигляді будівель на мапі

imgonline-com-ua-Resize-14CgDZ1D2Ck-1024x608Орієнтири у вигляді будівель на відео

Задля спростування цієї інформації, редакція Мілітарного провела розслідування і змогла геолокувати місце нанесення удару по простим місцевим орієнтирам.

Окрім характерних будівель і доріг, на геолокованому місці і на відео присутні характерні круглі поля – наслідок зрошування землі спеціальними пристроями.

Джерело: Мілітарний

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа