Запоріжці відзначили День Героїв, пройшовши маршем по центральному проспекту міста у національному вбранні

Запорізька «Просвіта», «Самооборона Майдану», Цивільний корпус полку «Азов» та інші громадські і волонтерські організації провели в Запоріжжі Марш вишиванок до Дня Героїв, вшанувавши всіх тих, хто відвойовував державну незалежність України. В заході взяли участь більше тисячі мешканців міста у національному одязі, серед яких – активісти, вояки, політики, представники національних меншин та просто небайдужі запоріжці.

Пройшовши головним проспектом Запоріжжя, активісти провели мітинг на площі Маяковського, де кожен бажаючий взяв участь у волонтерському ярмарку та долучився до допомоги воякам АТО.

В марші взяв участь народний депутат України та голова запорізької «Просвіти» Ігор Артюшенко, який закликав вшанувати загиблих українських Героїв минувшини та сьогодення.

«Сьогодні ми вшановуємо українських Героїв, які виборювали нашу незалежність у підпіллі та на полях битв, поклавши своє життя заради великої мети. Саме завдяки таким самовідданим людям і їх вчинкам, ми маємо незалежну Україну. Вояки Армії УНР та Січові Стрільці, вояки УПА та члени ОУН, дисиденти та кожен, хто безстрашно чинив опір тоталітарним режимам і загарбникам на нашій землі – все це Герої, перед якими ми сьогодні схиляємо голови. Саме завдяки таким Героям ми вибороли Незалежність, перемогли бандитську і антиукраїнську за своєю сутністю владу режиму Януковича в прагненні кращого майбутнього для наших дітей,  але ніхто не очікував, що в ХХІ столітті на українську землю прийде чума зі сходу. І тепер, наші сучасні Герої, як і їхні лицарі-попередники, захищають Батьківщину від агресора. Знову наші найкращі сини боронять мир в Україні, а найкращі доньки – волонтерки, невтомно допомагають зміцнювати армію. Ми маємо як ніколи раніше об’єднатись і покласти всі зусилля заради спільної мети – захисту нашої свободи та демократії, саме це наразі і є найбільшою шаною полеглим Героям. Ми обов’язково переможемо, адже захищаємо своє. На тимчасово окупованих територіях нашої Батьківщини знову майорітиме український прапор і ми нарешті зможемо побудувати міцну державу, за яку поклали голови цілі покоління українців», – зазначив парламентар.

167609642

1908367_363206653878125_815771490889996396_n1

Джерело: http://www.artyushenko.com.ua/zaporizhtsi-vidznachyly-den-geroyiv-projshovshy-marshem-po-tsentralnomu-prospektu-mista-u-natsionalnomu-vbranni/

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа