Запорізька «Просвіта» провела перший Форум української інтелігенції області

За ініціативи Запорізької обласної організації ВУТ «Просвіта», відбувся перший Форум української інтелігенції Запорізького краю, в якому взяли участь представники культурної, освітньої, наукової та інших сфер, з різних куточків області.

Народний депутат України та голова ЗОО ВУТ «Просвіта» Ігор Артюшенко розпочав свій виступ зі слів українського великого філософа Григорія Сковороди – «Плоть нічтоже, дух животворить», наголосивши на великій ролі інтелігенції у процесі формування громадської думки сучасного українського суспільства.

«Нинішній час покладає на нас особливі зобов’язання. Сьогодні, під час військової агресії Російської Федерації на Сході нашої країни, ми маємо не лише війну збройну, а й війну інформаційну. Лідери громадської думки мають сконсолідуватись і в єдиному пориві працювати над зміцненням духу українців, адже дух, це те, що робить нас людьми і дає нам сили в боротьбі з ворогом», – зазначив народний обранець.

Після завершення вступної частини заходу, учасники Форуму української інтелігенції перейшли до роботи по секціям, які охопили різні актуальні напрямки просвітницької діяльності, а також широкий спектр сучасних проблем.

Учасники заходу розглянули такі теми, як «Майбутнє через розвиток культури», «Формування громадянина України в полікультурному регіоні», «Вища освіта у контексті національного відродження» та «Визначальна місія історико-культурної спадщини та туризму в умовах поглиблення процесів українського державотворення». Також був розглянутий історико-патріотичний напрям та завдання і проблеми молодіжної політики в області.

На кожній секції були напрацьовані окремі пропозиції, побажання та резолюційні рішення, які будуть направлені на виконання Запорізькою міською радою, обласною державною адміністрацією і народним депутатом України Ігорем Артюшенко.

«Я докладатиму максимальних зусиль до реалізації зазначених рішень на рівні центральної влади і сподіваюсь, що сьогоднішнім Форумом ми заклали початок всеукраїнського руху, покликаного відродити українську духовність у нелегкий для країни час», – заявив у завершальному виступі голова «Просвіти» Ігор Артюшенко.

Форум 7

Форум 8

Форум 10

Форум 6

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа